Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2011)
| Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi |
| Versnellingen | 6, Semi Automaat |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand laatst | 192.000 km |
ervaringen Peugeot 508
Rij nu 2,5 jaar in de Peugeot met 1.6 HDI motor en semi automaatbak.
De auto heeft me nog nooit laten staan ook zijn naast de reguliere 20.000 beurten ook geen extra garage bezoeken nodig geweest.
Alles voelt na al die km nog net zo degelijk en kan de auto niet betrappen op een kraakje of piepje. kortom voor de betrouwbaarheid en degelijkheid geef ik een dikke 10. Ook de in de autopers fel bekritiseerde semiautomaat krijgt een ruime voldoende, hij schakelt idd niet snel en heeft af en toe soms een ander idee dan de bestuurder, maar 98% van de tijd doet hij gewoon wat hij moet doen schakelen zonder horten of stoten, die enkele keer dat hij spontaan op- of terugschakelt kan ik mee leven. de rijeigenschappen zijn zeer goed auto is zeer koersvast en "te" comfortabel (mijn dochter wordt steeds wagenziek) en de stoelen zijn nog steeds als nieuw (meestal begin ik bij de 100.000 last van de stoelen te krijgen, na veel kilometers stap je nog steeds fris uit. Zijn er dan geen kritische noten? ja zeker wel het navigatiesysteem krijgt van mij een onvoldoende de klok die regelmatig op 0.00 staat is een ergenis, net als de vele overbodige filemeldingen die je elke keer weg moet drukken, en de bluetooth verbinding die niet geschikt is voor mijn blackberry na de laatste software update bij 120000km heb ik pas een goede telefoonverbinding weinig ruis en goede verstaanbaarheid. Op dit moment ben ik een nieuwe auto aan het uitzoeken, deze peugeot heb ik uit de folder besteld nu ga ik toch maar eens proefrijden ivm de wagenziekte van mijn dochter en wil ik eerst de navigatie/telefoon proberen.
Samenvattend ben ik de auto steeds beter gaan waarderen ondanks de matige navigatie, nog steeds vind ik hem mooi zowel van buiten als binnen, en kan ik hem een ieder aanbevelen, kortom zoek je een comfortabele betrouwbare mooie en vooral degelijke auto ga dan eens naar de Peugeot dealer.
afscheid
na 3 jaar trouwe dienst gaat de Peugeot 508 eruit, in al die 190.000 km heeft hij me nooit laten staan, en nog steeds geen rammeltjes piepjes of kraakjes. de bouwkwaliteit is dik in orde, net zoals het rij en zitcomfort.
pluspunten zijn de in 5 standen instelbare cruisecontrol werkt geweldig, de algemene rijkwaliteiten zijn zeer goed (een echte kilometervreter), de stoelen zijn nog als nieuw, het dashboard blijft een feest om naar te kijken.
de nadelen
het navigatiesysteem met de vele overtollige meldingen en het vaak uitvallen of dat de klok weer is gereset, de mp3 speler die steeds uitvalt blijven ergerlijk. ook de bluetooth connectie met de telefoon wil na vele updates nog steeds niet goed functioneren, slecht verstaanbaarheid of veel echo en een enorme vertraging van > 7 sec als ik op de telefoontoets druk om te bellen. de hoedenplank die zichzelf steeds oprolt. Al met al heb ik vele plezierige kilometers doorgemaakt in deze auto en kan ik hem van harte aanbevelen. de zeer matige RT6 navigatie heeft mij doen besluiten om een Skoda Octavia met een columbusnavigatie te gaan proberen.
Ik wens alle 508 rijders veel veilige en plezierige kilometers toe.