Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2011)
Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste ervaringen
Na een uitvoerig keuze traject heb ik voor de Peugeot 508 gekozen. Ik mocht 31k uitgeven van mijn baas en had een aantal auto's op mijn shortlist (ik wilde wel graag automaat):
- nieuwe Audi A3 1.4 tsi dsg
- nieuwe Golf 1.4 tsi dsg
- Kia Optima Hybrid
- Citroen DS5 ehdi
- Citroen DS4 ehdi
- Peugeot 508 ehdi
Maar even mijn keuze proces van boven naar beneden: Audi werd te duur en moeilijk tot geen onderhandelingsruimte als je de Proline pakketten erop hebt. Idem voor de Golf alhoewel dat een prachtige auto is geworden en in vergelijking met de Audi weer niet te duur. Citroen DS5 ehdi, metname op de achterbank krap en ik vraag met af hoe mooi ik de auto blijf vinden. Het is een prachtig design statement maar met die mooie achterkant met twee uitlaten vind ik de 1.6 hdi een beetje sneu. Citroen DS4, leuke auto, faire prijs, maar de achterramen kunnen niet open! Als mijn zoontjes opa en oma willn uitzwaaien dan kan dat niet eens. Achterin trouwens niet ruim en voelt nogal opgesloten. De Kia is een prachtige auto, maar in de versie die ik graag wilde ging hij over de 33k heen en dat vond ik te duur. Daarbij ben ik nogal een diesel fan en ik was bang dat ik dit zou gaan missen.
De 508
Ik heb de auto nu anderhalve week en heb redelijk wat kunnen rijden. Allereerst even kort een beschrijving van de voiture. Het is de blue lease executive, 1.6 ehdi met als opties:
- pack look
- metallic lak
- xenon verlichting
- Cognac kleurige lederen bekleding
Positief
Ik vind de rust in de auto top. Hij is erg stil, en koersvast. Kilometers afleggen is geen probleem.
De uitrusting is ook top. Op mijn auto zit zelfs leer en een prachtig glazen dak. De auto heeft een hele royale uitstraling. Komt ook door het Pack Look pakket wat ik heb aangevinkt, net als de xenon. Ik moet zeggen dat dit laatst een echte aanrader is, wat een enorme bak met licht zeg.
De afwerking is ook erg mooi en oogt premium. Heb ook mercedessen gereden maar dit doet daar niet veel voor onder
Negatief
Tja, een overbekend euvel is de versnellingsbak. Op zich doet hij het niet eens slecht voor een gerobotiseerde bak, maar het blijft toch wennen. Vooral als je haast hebt, kan het soms irritant zijn. Maar als het alternatief schakelen is, doe mij dit dan maar.
Ik vind de stoelen niet het sterkste punt aan de auto en heb snel mijn ASS stoel erin gezet. Wat een geweldige stoel en goede vaklui daar in Houten. Een aanrader dus.
De kwaliteit van de speakers is ook verre van geweldig, ik laat deze upgraden en dan is dat ook weer opgelost.
De 1.6 hdi motor stelt overigens niet teleur, geen racer maar op zich voldoende en erg zuinig en stil.
Ergo, voor het geld krijg je enorm veel auto voor je geld en heb je echt wat voor je deur staan. Verre van perfect maar wel een leuke auto. Overigens kun je prima onderhandelen met de dealer en loopt er voor de business lease exec een aktie, accessoire cheque van 1000 euro.
Tips voor de mogelijke koper:
- check goed of je je niet teveel gaat irriteren aan de versnellingsbak
- neem xenon verlichting, dit is echt een hele fijne optie
- laat je je niet teveel leiden door de stoelen, dit kun je met ASS, Recaro of Scheel stoelen prima zelf oplossen
- onderhandel goed met de dealer, er is veel mogelijk
Eindelijk wat gewend
Ik heb eindelijk mijn draai gevonden in de auto. Heb een Ass stoel, heb een paneeltje onder het dashboard weg gehaald. Echt irritant, vaak zat mijn schoen wat vast onder dat paneeltje. Ik heb maar maat 43 dus zo extreem ben ik ook weer niet. Heb inmiddels de radio laten upgraden. Versterker laten plaatsen met 760 wartt, Gladen speakers en tweeters voor en mijn subwoofer laten aansluiten. Heerlijk geluid, ik ben helemaal blij.
De auto rijdt goed, komt nu wat meer los. De automaat in sportstand helpt irritaties voorkomen als je haast hebt. Mocht je willen proefrijden, gebruik die knop. Het verbruik is echt goed. Ik rijd veel lange afstanden, verbruik is zo rond de 1:16. Dat vind ik een hele mooie waarde,
Na bijna 2000 kilometer ben ik erg tevreden! Als je een ruime rustige comfortabele cruiser zoekt is dit een topper. De afwerking van het interieur blijft mij postief verrassen. Zoals eerder gemeld heb ik alle premium merken wel gehad en ik moet zeggen dat dit er dicht bij zit. Zeker tov een Mercedes e-klasse.
Ben nog serieus aan het twijfelen of ik hem laat chippen of niet. Ik vind hier niet zo heel veel gebruikersinfo op het internet. Kan iemand mijn zijn ervaringen delen?
Prima bak
Bijna 5000km achter de rug. Hij rijdt prima, het verbruik is 1:16, niet briljant maar ik houd mij ook niet helemaal aan de max snelheid. Aan de versnellingsbak ben ik inmiddels goed gewend. Positief blijft het lage geluidsniveau en de algehele rust in de auto. De auto wordt ook door iedereen mooi gevonden, mooie bijkomstigheid. De Croma lokte vooral negatieve reacties uit :-). Om de radio tiptop te krijgen heeft de inbouwer veel, heel veel werk gehad. De deuren resoneerde als een gek bij lage bastonen, ik heb om het echt goed te krijgen maar een Dsp laten installeren. Briljant, via mijn laptop kan ik echt alles instellen!
Nog steeds vind de peug een aanrader, alhoewel ik ook wel met een schuin oog naar de nieuwe a3 kijk.
Ervaringen radio update
Ik heb de audio laten upgraden en dat was redelijk complex. Wat waren de problemen:
- het standaard vermogen was nogal beperkt, daarom versterker erin laten zetten;
- de ruimte voor de luidsprekers is beperkt en daarmee het geluid niet optimaal, moeten speciale speakers in
- de deuren zijn niet goed geïsoleerd, erg veel resonanties, volledig gevuld met isolatiespul
- de mogelijkheden om je audio in te stellen is erg beperkt, daarom dsp laten monteren
- er zat een zoom in, dus filters ertussen
Kortom veel werk, veel geld maar nu wel eindelijk briljant geluid.
PRIVATE LEASE Peugeot 508

Peugeot 508 SW 1.6 Blue Lease Executive Clima Cruise Pano-Dak Navi LMV Trekhaak NL-Auto
- 2014

Peugeot 508 SW 1.6 THP Blue Lease Executive
- 2011

Peugeot 508 SW 1.6 THP Blue Lease Executive head-up display, panorama, cruise, elec pakket navi, climatronic, 119.000 km *rijklaar
- 2011