Peugeot 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi (2011)
Uitvoering | 508 SW Blue Lease Executive 1.6 e-HDi |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eesrte Ervaring
Hallo Allemaal,
Dinsdag 18-10-2011 was het dan eindelijk zover. Ik mocht mijn nieuwe voiture ophalen bij de dealer. Lm had dealer Iriks in Breda, dus voor mij een tripje van Apeldoorn naar Breda.
Perfecte service van de dealer. Ik kan niet anders zeggen. Aangezien ik gekozen had voor de lichte bekleding vroeg ik of het mogelijk was om zwarte vloermatjes in de auto te krijgen. Was geen probleem. Gratis setje gekregen.
Na de standaard uitleg was het dan zo ver. Ik mocht met mijn nieuwe voiture de weg naar huis aanvangen.
Wat een genot! Ik kan niet anders zeggen. Ik had natuurlijk al eens een keer proefgereden, maar dat was alweer ruim 3 maanden geleden. Wat rijdt de 508 lekker.
En mijn 2tronic. Ik snap werkelijk niet waarom de zogenaamde professionals van o.a. Autoweek en Anwb er zo over zeuren. Ja je voelt hem iets schakelen..ok, maar dat verwacht je dan toch ook..?? Je weet als je instapt in een auto met een 2tronic dat het geen volautomaat is! En de opmerkingen van die zogenaande "profs" dat je door het schakelen met je hoofd tegen het voorraam aan stoot, is zwaar overdreven. De "profs" weten dus klaarblijkelijk niet hoe ze auto moeten rijden. Of ze gaan vanaf start gelijk plankgas weg. Tja een sport auto is het niet. Dan voel je hem inderdaad duidelijk schakelen. Maar rijd je normaal/rustig weg merk je er bijna niets van.
Familie en vrienden allemaal onder de indruk. Het is gewoon een zeer moeie en degelijke auto en ziet er inderdaad gewoon top uit! Zowel van binnen als van buiten. Het dakraam is voor idereen een moment van stilte gevolgt door oeh's en ahh's en pfew..das mooi...
Nu dus pas 308 km greden maar bevalt super!
Toch een paar kleine puntjes gevonden die je zou kunnen qualificeren als minpuntjes:
De vakken in de voordeuren. Mooi groot maar, waarom lopen ze zover door naar achteren? Ik als bestuurder kan er niets uitpakken als er iets in de deur is geschoven. (naar achteren in het vak dus)
Het duurt lang voor de memory stick met muziek om de content te lezen als je even de auto uitgezet hebt en weer start. Zeker 10 seconden. Ben ik niet gewend. Kan ik wel aan wennen, maar toch. (wellicht een trage stick?? ik zal het eens proberen met een andere)
En de parkeer censoren (schijnt een bekend probleem te zijn). Het duurt even voordat ze door hebben dat ze moeten gaan werken. Vooral de voor-censoren. Bij het parkeren thuis begonnen ze pas te piepen toen ik al bijna tegen de bosjes aan stond. Nu ben ik parkeren thuis wel gewend...maar dat het hele systeem pas begint te werken als de balk (in het display) al rood is met waarschuwings bord erbij en ineens een continu aanhoudende piep, lijkt me erg traag.
Positive opvalende puntjes:
Ik heb mijn proefrit overdag gereden, niet 's-avonds. Maar boy oh boy het is wel leuk om 's-avonds in de 508 te rijden. Mooie dashbord verlichting. (de klokjes e.d.) maar zeker ook de led verlichting in het plafond en in de handgrepen van de deuren...mooi man!
De (van fabriek af) lederen bekleding is ook erg mooi. Ja het zal wel besmettelijk zijn die lichte kleur, maar daarom heb ik ook gekozen voor leer. Is toch makkelijker schoonmaken dan stoffen bekleding. En die zwarte matjes, die ik kreeg van de dealer, misstaan niet. Mooi contrast (net als het dashbord).
Zodra ik meer ervaring heb zal ik het hier posten.
Verbruik ga ik hier ook bijhouden, maar heb ik nog geen info over want ik heb nog niet getankt...
Groetjes van een gelukkige 508 bestuurder uit Apeldoorn.
ps. dit is een her-post. Ivm aanpassing auto. (was wat verkeerd gegaan met model type)