Peugeot 508 SW Blue Lease 1.6 e-HDi (2011)

Uitvoering | 508 SW Blue Lease 1.6 e-HDi |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eerste ervaringen
Na de Ford Mondeo moet er weer een zakelijke auto komen. Veel keuze maar ik heb voor mijzelf vastgezet dat het een 20% bijtellingsauto moest worden.
Volvo V60 mooi maar dure optie's (wat kalere auto kiezen kan)
Skoda Superb, groot groter grootst. Fijne auto maar de concurentie was voor mij de reden hier niet voor te gaan.
VW Passat, vorige is mooier. Facelift doet het niet voor mij. Nette auto maar de concurentie he...
Dan dus de eerste info via internet gezien van de Peugeot 508. Mooie bak met hele goede uitrusting voor een erg nette prijs. De BLE uitvoering was het voor mij, zonder deze (goedkope) optie's had ik waarschijnlijk een kale(re) V60 gekozen.
Ik zal niet alles neerzetten, alleen de dingen die opvallen, positief en negatief.
Indrukken voor aflevering:
VW heeft beter door hoe de markt werk met betere folders die eerder beschikbaar zijn. Peugeot had nog een foutje in de brochure en we moesten lang wachten op de goede info. (kan ook aan onze hunkering naar info ligen)
Eerste indruk na aflevering: Mooie auto, netjes afgewerkt.
Stuurt nog verrassend goed (was Ford gewend en verwachte een zachtere auto).
Kan veel harder over drempels heen.
Stoelen moeten langer (geen optie op BLE)
Navi is wennen maar werkt goed, rekent heel snel (veel sneller dan min eerdere auto's)
Radio geluid is niet slecht maar kan beter. Bas valt tegen, minder vol geluid. Iets afgesteld en klinkt nu aanvaardbaar. Wachten op forum gebruikers die er wat aan gaan doen en dan eventueel nieuwe ls plaatsen (is niet makkelijk i.v.m. speciale lichte en dunne ls)
Leer is erg mooi (achteraf via dealer) zwart met grijze stiksels.
Bak onder bagageruimte is heel handig.
Motor bak combinatie is top. Went al heel snel. In het begin steeds in sport stand of handmatig vanwege het vele schakelen van de automaat. Dit went heel snel. Gewoon de auto zijn gang laten gaan ook wat het S&S systeem betreft. Geen aandacht aan geven en het went heel snel.
Glazen dak is top, zoveel licht dat je bij zon je navi soms slecht kan zien. Overdag doe ik hem dus vaak op de een na laatste stand. Bij schemering en in het donker is het heel fijn. Door meer licht van boven verblind al de verlichting binnen minder.
Xenon is geweldig in het donker! Meedraaiend ook erg handig.
Interieur verlichting ook in alle deurgrepen voor en achter erg netjes oogt heel mooi in het donker.
Verbruik:
1 op 16,02 eerste tank
1 op 16,44 1766 km
Gebruik is lekker doorrijden.