Peugeot 508 SW Allure PureTech 130 (2024)

| Uitvoering | 508 SW Allure PureTech 130 |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2024 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 1.100 km |
| KM-stand laatst | 5.000 km |
Bijna nieuwe 508
Na twee keer een Peugeot 308 SW (2016 en 2020) gehad te hebben, waren we toe aan onze volgende auto. De wensen waren eenvoudig, een stationwagen, max 2 jaar oud, weinig kilometers en frans. Omdat wij de nieuwe 308 SW niet mooi vonden, zijn we op zoek gegaan naar een 508 SW. Deze vonden we bij een Peugeot dealer in Eindhoven. Het was een 508 SW uit september 2024 met 1100 km op de teller. Een bijna nieuwe auto, voor iets meer dan de helft van de oorspronkelijk catalogusprijs. Het enige nadeel van de auto is de zwarte kleur.
Sinds eind december 2025 rijden we in deze Peugeot. Wat een heerlijke auto. Hij is ruim, comfortabel, zuinig en ziet er ondanks de kleur mooi uit.
De motor is de bekende 1.2 puretech. Deze motor heeft een slechte naam, maar bij de twee andere auto's met dezelfde motor hebben wij nooit problemen gekend. Wel hebben we beide auto's met een kilometerstand onder de 100.000 km ingeruild. In deze grotere auto rijdt hij zeer relaxt, zeker in combinatie met de automatische versnellingsbak met 8 versnellingen.
Opvallend is het fijne infotainmentsysteem. In autotests wordt hier veel kritiek op geleverd, maar het werk snel, is overzichtelijk en in combinatie met het abonnement voor live verkeersinformatie van TomTom voor maar 99 euro per jaar hebben we een navigatiesysteem dat altijd actueel is.
Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze auto's zo weinig verkocht zijn.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Peugeot 508 SW 1.6 HYbrid 225 PK GT | Facelift Model | Meest Complete Uitvoering | Slechts 8.000 KM | Volledig Lederen Bekleding | Glazen Panorama Schuif-/Kanteldak | Stoelverwarming & Massage | Plug-In Hybride Automaat | Night Vision | 360 Graden Camera | Navigatie | Climate Control | Adaptieve Cruise Control | Keyless Entry | Elektrische Kofferklep | 18" Lichtmetalen Velgen |
- 2024

Peugeot 508 1.6 HYbrid 225 Allure Plug-in 360 Camera, Half leder, Navi, Keyless start, Virtual desk, Cruise control, Rijstrook correctie, 1 jaar garantie
- 2025

Peugeot 508 1.6 HYbrid 225 Allure Pack Plug-in 360 Camera, Half leder, Navi, Keyless start, Cruise control, Virtual desk, Elektrische achterklep, 1 jaar garantie
- 2025