Peugeot 508 SW Allure 2.0 HDi 163pk (2012)
Uitvoering | 508 SW Allure 2.0 HDi 163pk |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
mijn eerste ervaringen
Ik heb mijn auto nu een kleine 8 weken en de eerste 8.000km zitten erop. Mijn algemene indruk tot op heden is vrij positief. Hieronder mijn persoonlijke bevindingen :
Algemeen :
Heb hem gekozen in nacré wit met 18" velgen omdat ik dit een mooie combinatie vond (nogal logisch anders zou ik iets anders hebben gekocht hé).
Het panoramische dak vind ik zeer geslaagd, doe het enkel dicht bij zeer warm weer als de auto geparkeerd staat in de zon. Interieur is in voll. leder omwille van het onderhoud en de bijhorende automatische en verwarmde zetels.
Motor :
Deze begint nu "los" te komen en doet goed zijn best, de automaat schakelt zonder horten en stoten en meestal ongeveer wanneer ik het wil, zo om en bij de 3.000 omw/min. De sportstand kan me niet zo echt bekoren, motor gaat veel hoger in de toeren (tot 4.000) en ik heb het gevoel dat hij er niet echt sneller door wordt, alleen nerveuzer. Verbruik is momenteel nog aan de hoge kant (gem. 8 à 8,5L/100km) maar vlgs mijn garage moet dit zakken na 10 à 15.000 km. Ben benieuwd !
Navigatie :
Hierover wordt nogal veel geschreven, mijn indruk : het valt allemaal best mee. Dat hij niet zo uitgebreid is als de navi uit mijn vorige Mondeo kan ik enkel maar bevestigen, maar het ding doet netjes zijn werk en brengt me overal waar ik moet zijn. Meer verlang ik niet !
Bluetooth :
Veel beter als in de Mondeo, ben ook zeer beter verstaanbaar aan de andere zijde van de lijn. (zeggen ze toch)
Algemene rij-indruk :
Positief. Het onderstel van de Mondeo heeft hij niet, maarja ... dat is nu ook de referentie in deze klasse hé, maar ik mag echt niet klagen. In sneller genomen bochten merk ik toch dat hij iets vroeger door de knieën gaat ... maar dan ben je toch al heel snel onderweg.
Geluidsisolatie is perfect, 't is heerlijk rustig in hem, radio werkt voor mij goed genoeg en airco perfect.
Kortom : zou ik weer een Peugeot kopen : volmondig JA.
eerste beurt / 15.000 km
Deze week de eerste beurt laten uitvoeren in de garage. Ik ben nog steeds zeer tevreden over de auto.
De motor is intussen lekker "los" gekomen en doet behoorlijk zijn best. In de lagere toeren mag hij voor mij een beetje meer "pit" hebben maar dit is eventueel wel op te lossen door tuning.
Over de laatste 5.000 km heb ik gemiddeld verbruik van 7,7 l/100km kunnen noteren, lijkt me best aanvaardbaar voor zo een grote auto met automaat.
Voor de rest .......... geen rammels, geen storingen, geen ergernissen.... kortom, ik ben een tevreden Peugeotrijder.
Voila, we zijn ongeveer 4 jaar en 210.000 km verder. Tijd voor een update misschien.
Mijn Peugeot heeft me tot op heden geen enkele keer in de steek gelaten, meer nog, meer dan de standaard onderhoudsbeurten heeft hij niet gehad. Het verbruik ligt om en bij de 7 liter... Ik heb nogal een vlotte rijstijl dus ik klaag niet.
Hier en daar is wel en rammeltje hoorbaar maar 't is nog niet storend en de motor doet nog uiterst zijn best.
Ik kan dus enkel maar positief zijn over mijn Peugeot maar moet dit jaar nog uit voor een andere auto en ik heb momenteel een lichte voorkeur voor de nieuwe Renault Talisman.