Peugeot 508 SW Active 1.6 THP (2012)

Peugeot 508
Peugeot 508 SWPeugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508Peugeot 508

Uitvoering508 SW Active 1.6 THP
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

review over de eerste 30.000 km

16 januari 2012 was t zover de nieuwe Peugeot508SW stond klaar.
Eerst nog geaarzeld tussen een Toyota Avensis wagon of de 508SW.
Maar uiteindelijk toch gekozen,mede door goede inruilprijs voor de 308SW voor de Peugeot.
Wat een heerlijke auto.
De motor,THP met 156 pk, zoeft er over.
Veel leuke snufjes en volop ruimte.
Ook het panoramadak geeft dat extra ruimte gevoel.
Het is toch een enorm verschil met de 508.
Alles leek prima delux.
Zelfs met de caravan er achter, 1200 kg, ging het erg goed.
Maar in april 2012 werdt het minder.
Tijdens een vakantie in Vaasen ging de motor onregelmatig lopen.
Bij uitzetten begon de fan te loeien.
Gebeld met Peugeot assistance.
Zouden binnen 0.5 uur iemand sturen.
Na 45 minuten kwam er een sleepwagen.
Kon de auto niet repareren en sleepte ons naar naar een garage in Beekbergen.
Omat het zaterdag was en inmiddels na 17.00
kregen daar we een leenauto[suzuki Swift].
Maandagmiddag gebelt naar de Peugeot garage en de auto bleek gerepareerd.
Het was een defecte bougie.
Met de suzuki naar apeldoorn en daar stond onze auto klaar.
een probleem 2 auto's maar 1 persoon met rijbewijs.
De leenauto achter laten zou €50 kosten volgens de maatschappij die de uto geleverd had.
Er bleek iemand in de peugeot garage bereid om met ons naar Beekbergen te rijden en daar werden de suzuki achter gelaten naar eest afgetankt te hebben.
al met al koste het niets behalve een hoop tijd en ergenis over een nieuwe auto die kapot ging.

Daarna nooit meer problemen gehad.
Het brandstof verbruik is zelfs over de inmiddels gereden 15.000 km gunstiger als van de 1600 cc 308sw

PRIVATE LEASE Peugeot 508