Peugeot 508 SW Active 1.6 e-HDi (2011)

Peugeot 508 SW Active 1.6 e-HDi (2011)

Uitvoering508 SW Active 1.6 e-HDi
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

eindelijk!

• 650 km

Ña best wel lang wachten, auto is besteld in week 8, kon ik eind mei mijn nieuwe leaseauto in de vorm van een peugeot 508 sw ophalen. Het is een 20% auto geworden in de vorm van de 1.6 e-hdi met S&S systeem en gerobotiseerde handbak.

Inmiddels de eerste (vakantie)km's achter de rug en ik moet zeggen: chapeau peugeot!
Wat rijdt dit geweldig! Heerlijk stil, vlot schakelende bak, motor is vlot genoeg om goed mee te komen met overig verkeer en lekker comfortabel interieur!!

Ik heb gekozen voor de active uitvoering met de volgende optie's":
xenon;
pack look;
head up display;
lederen bekleding claudia aries
afwijkende 17 inch velgen type 05 (moeten nog gemonteerd worden)
afneembare trekhaak

Kortom: m.i. een heerlijk complete wagen!

Tijdens de vakantie viel op dat de achterbank een stukje ruimer is dan onze voorloopauto, opel insgina sports tourer. Lekker praktisch nu we nog 2 kinderstoeltjes gebruiken...

Met de dakkoffer op het dak nam het windgeruis rond de dakdragers wel wat toe, maar als het panaramisch dak gesloten is, scheelde dat weer.

Aantal opmerkingen vanuit de overige media en fora herken in niet:
- spiegels die niet ver genoeg naar buiten zouden kunnen;
- slecht schakelende automaat (is het niet) bij deze versie;
Met name de laatste moet je ook niet rijden als een automaat. Bovendien kun je de bediening zelf overnemen als je bijvoorbeeld inhaalt.

Als er wat meer zakelijke kilometers opstaan, meld ik mij weer!

Tot op heden dus erg tevreden en ik kijk uit naar alle komende kilometers!

update

Inmiddels staat er ruim 2000 km op de teller en ik heb ze met erg veel plezier gemaakt! De 508 toont zich een fijne reisgenoot en ik kan niet anders zeggen dat de kwaliteit van de auto tot op heden bovengemiddeld goed is.

Wat wij tot nu toe opviel:
positief:
- stilte in het interieur (ook met geopend panaroma dak)
- zitcomfort
- afleesbaarheid instrumenten
- verbruik (gemiddeld 1 op 19/20)
- ruimte achterin en in de kofferruimte
- bouwkwaliteit(evenaart of overtreft zelf mijn vorige insignia)

Verbeterpunten:
- draaicirkel; je moet paar keer steken in parkeergarages/havens
- aflegruimte binnenin

Tot op heden ben ik erg gelukkig met mijn 508! Ik hou jullie op de hoogte!

update

Tot op heden ruim 9000 probleemloze km afgelegd! En met zeer veel plezier mag ik wel zeggen! Geen mankementen of vastlopers van de navi. Verbruik ligt rond de 1300km op een tank, dus netjes.

Binnenkort de eerste checkup beurt. De motor is voor mij vlot genoeg (ruim voldoende zelfs) en je kunt erg goed met het verkeer meekomen. Binnenkort voor het eerst met de caravan op reis. Kijken hoe dat gaat. Maar dat zie ik met vertrouwen tegemoet.

comfort en driveability staan op een hoog niveau en het is en blijft een genot om in te rijden!!

Inmiddels ruim 46.000 probleemloze kilometers achter de kiezen. En ik moet eerlijk zeggen: het waren heerlijke kilometers! In al die tijd geen enkel probleem geconstateerd en de auto rijdt geweldig! Comfortabel, veilig en prettige kilometers.
De auto is lekker ruim van binnen, maar wat extra bergvakjes zou niet verkeerd zijn.

Kortom: ik ben erg happy met mijn 508!

PRIVATE LEASE Peugeot 508