Peugeot 5008 Blue Lease GT-line 1.6 BlueHDI (2018)

Peugeot 5008 Blue Lease GT-line 1.6 BlueHDI (2018)

Uitvoering5008 Blue Lease GT-line 1.6 BlueHDI
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2023

Gewoon goed en zuinig

Na 9 jaar in een Ford Galaxy 2.0 tdci te hebben gereden was het tijd voor een andere auto.
Ford had 410.000 km er op zitten en een zo'n grote auto was niet meer nodig. Dus opzoek gegaan naar een kleinere auto het liefst eentje die ook stuk zuiniger kon zijn dan 2.0 tdci van Galaxy.
Met zijn gunstige gewicht van 1348 kg kwam ik uit bij een Peugeot 5008 1.6 bluehdi van 2018. De wegenbelasting kon in ieder geval 7- 8 tientjes per maand omlaag. 5008 betreft een GT-line met veel opties, zoals led verlichting, bochten verlichting, lane departure systeem, noodrem assistentie en nog veel meer.
1348 kg zware auto moet vooruit zien te komen met een 1.6 bluehdi (8 klepper) met 120 pk. . Dit lukt goed, maar het is geen snelle auto. Na verloop van tijd wen je er aan dat het geen 2.0 tdci (hdi) is.
5008 van ons is een 7-zitter. Achterste 2 stoelen kun je gebruiken als het nodig is. Als volwassenen daar gaan zitten is geen goed idee. Het is geen Galaxy. Voor de kleintjes is het in 3e rij nog wel te doen, maar niet optimaal. Ik heb 5008 bluedhi, 6 maanden geleden gekocht. Inmiddels hebben we 20.000 km gereden. Gemiddelde verbruik is 1 op 19,5. Dat vind ik best netjes voor zo'n grote auto. Het is een stille auto, althans stiller dan Ford Galaxy die ook 9 jaar ouder was met heel veel ervaring op de klok. Stoelen zijn goed, beenruimte is prima. Wanneer je de stoelen in 2e rij helemaal naar achteren trekt, dan heb je heel veel beenruimte.
Zogenaamde i-cockpit i.c.m. touch screen werkt prima. Doordat auto uitgerust is met een panodak lever je geloof een paar cm hoofdruimte in, maar voor ons is dat geen probleem. Met een lengte van 1,78 ben ik langste thuis :-)
De wegligging van 5008 vind ik echt goed. Het nodigt je ook uit om harder door bochten te gaan. Er zit ook een sportknop op, die gebruik ik niet zo vaak. Als je auto in sportstand zet, dan reageert gaspedaal wat feller tevens voel je dat stuur ook zwaarder wordt. Als ik net wat meer power nodig heb zet ik hat aan, voor zover het echt helpt.
Begin jaren 2000 hoorde ik minder goede verhalen voer de 1.6 hdi blok, maar deze laatste generatie van 1.6 met 8 kleppen schijnt best betrouwbaar te zijn. Heb even overwogen om het te laten chippen naar 140 pk/350nm maar, toch maar niet laten doen. Voor lange termijn is fabrieksvermogen toch het beste denk ik .

PRIVATE LEASE Peugeot 5008