Peugeot 406 ST 1.8-16V (2000)
| Uitvoering | 406 ST 1.8-16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Comfortabele auto met een adequate wegligging. De 1.8 16V motor, op gas, is bepaald niet zuinig (1:9) en de acceleratie is zeer matig. Het bereiken van de topsnelheid (op de Duitse Autobahn) vergt nogal wat van het geduld, na acceleratie naar 160 km/uur is het weinige fut dat erin zit er echt wel uit. De diesel uitvoering rijdt een stuk vlotter (2.0 HDI 110PK), maar is door zijn veel hogere catalogus prijs ongunstiger in de bijtelling (indien geleased). Achteraf denk ik dat dit prijsverschil het wel waard is, maar dan is de (verkeerde) keuze al gemaakt natuurlijk.
De STX (actiemodel) is luxe uitgevoerd en de, als optie bestelde, lederen bekleding is perfect en behoeft nauwelijks onderhoud. De klimaatregeling zorgt zomers voor koelte en "s winters voor onbeslagen ramen en dus goed zicht. De standaard met de lederen bekleding meegeleverde stoelverwarming is heerlijk. Aanvankelijk stond ik hier wat sceptisch tegenover, zoveel strenge winters kent Nederland niet meer, maar inmiddels denk ik daar anders over. Het geeft in najaar en winter een heerlijk behaaglijk gevoel.
Het model slaat in het hedendaagse vekeer zeker nog een goed figuur, en de opvolger, de 407, ziet er spannend uit.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee