Peugeot 406 ST 1.8-16V (2001)

Peugeot 406 ST 1.8-16V (2001)

Uitvoering406 ST 1.8-16V
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2020

Arie, De Stille Zilveren Leeuw

In 2020 kocht ik een ander huis. Ik had bedacht dat het handig zou zijn om, naast de lease auto, een 'voor-de-verbouw' auto te kopen. Na wat zoeken vond ik een 406 Break voor maar 650 euro! Zonder airco, met kapotte radio, maar reed geweldig. Het model heb ik altijd al prachtig gevonden, een briljant Pininfarina ontwerp immers. Als kind kwam ik uit een autoloos gezin, en daarom leek het me een goed idee om de auto te vernoemen naar oom Arie, die in mijn jeugd met een prachtige baby-blauwe 404 vaker op bezoek kwam. Ik heb de auto nu vijf jaar , en we zijn 90.000 kilometer verder. De lease auto is ondertussen ingeleverd, de les van corona was dat het geen zin had om 30.000 per jaar te rijden voor de zaak, Teams werkt ook prima. Dus sinds 3 jaar rij ik alleen met de Break (en sinds kort met een broer, een 406 Coupe). En wat een geweldige auto : surfplanken schuif je zo naar binnen. met vijf aan boord met kampeeruitrusting is ook geen probleem, als de balken voor de verbouwing te lang zijn gooi je gewoon 150 kilo aan hout op het dak, tandemasser met 1500 kilo aan steen gaat prima en je rijdt gewoon 1 op 14. Verkeersdrempels worden glad gestreken, en op de lange afstand is het een heel stabiele stille grote auto. Onderhoud : distributieriem, waterpomp, nieuwe schijven voor, een stuk uitlaat, stoel opgevuld, een 1e en 2e set 4-seizoen banden en verder wat prutswerk Geen roest. Geen wonder dat je ze amper te koop ziet staan!

10,0