Peugeot 406 Break ST 2.0 HDI 90pk (2000)
| Uitvoering | 406 Break ST 2.0 HDI 90pk |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Toen ik begin 2000 te horen kreeg dat ik een auto mocht gaan leasen het ik de deuren bij diverse merkdealers platgelopen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat een 406 break het beste bij mij paste. Gezien het aantal kilometers dat ik per jaar afleg is het een 90pk diesel geworden. Sinds mei 2000 ben ik in het bezit van deze grijze 406 HDi Break. Tot op heden absoluut geen spijt van mijn keuze. De wagen is bijzonder comfortabel, heeft een goede wegligging en is erg stil, ook bij hoge snelheden zowel bij koude als warme motor. En natuurlijk is daar de ruimte. Vrijwel alles past er in en veelal kunnen de deuren (achterklep) nog gewoon dicht. Mijn wagen heeft al vele bedden, kasten, parketvloeren, dozen en natuurlijk vakantie vrachten naar binnen en buiten zien gaan. Voor mijn verhuizing was een vrachtwagen eigenlijk overbodig geweest!
Wat verbruik betreft doet deze auto het zeer goed. Ondanks dat ik van stevig doorrijden hou, veelal rond 150 km/h rij, is het verbruik 1 liter op 16 kilometer. Dankzij de grote tankinhoud kan ik vaak meer dan 1100 kilometer op een tank rijden.
Na circa 9 maanden schoot de kabel van de koppeling los. Na circa 2 jaar slipte de koppeling een weekje. Waarschijnlijk is was de zelfstellende deel even de weg kwijt. Dit probleem heeft zich zelf verholpen. De brandstofpomp maakt wat lawaai. Hier is al eens naar gekeken.
Verder is het een hele fijne auto. Ik hoop de Peugeot Nederland de prijs van de 407 SW diesel ruim beneden de 30k euro weet te houden want dan staat er over een half jaar zeker weer een Peugeot voor de deur!