Peugeot 406 Break ST 2.0 HDI 90pk (2000) #2

Uitvoering | 406 Break ST 2.0 HDI 90pk |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
afscheid van een geweldige auto
Ik schrijf dit bericht in 2022 en heb inmiddels eigenlijk wat spijt van het afscheid. Wat een geweldig comfortabele, ruime, heel stille, zuinige auto. Frans-comfortabele fauteuils, geweldige Clarion audio-installatie. Heeft ons nooit in de steek gelaten (1x op een parkeerterrein de wegenwacht moeten bellen om de brandstofpomp weer aan de praat te krijgen, die was aan vervanging toe). Weggedaan omdat de dynamo kapot was gegaan, ook de distributieriem vervangen moest worden, de wegenbelasting hoog was, en de roetuitstoot natuurlijk niet zo laag als van moderne auto's. Is 350000 km lang een heerlijke reisauto geweest waar we heel veel plezier van hebben gehad. Schakelde soepel, fijn weggedrag. In het begin wat problemen met de verstuivers. Airco al jaren kapot. Verder eigenlijk niet zoveel bijzonders. Maakte Peugeot nog maar dit soort fijne praktische auto's!