Peugeot 308 SW Premiëre 1.2 PureTech 130 (2015)

Uitvoering | 308 SW Premiëre 1.2 PureTech 130 |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Wat een super reiswagen weer
Afgelopen donderdag 14 Juli overgestapt van een 308SW THP (150PK) naar een nieuwe 308SW Premiere 1.2PT 130, in de kleur 'Gris Artense'
Mijn vierde Peugeot op een rij alweer (na 406, 307SW en 308SW).
Was best gesteld op de vorige met zijn soepele en stille motor en de enorme hoeveelheid ruimte die de auto bood. Ruim vijf jaar plezier aan beleefd maar het werd tijd voor een volgende...
Was na de proefrit ruim twee weken terug eigenlijk direct verkocht. Interieur is prachtig (Alcantara met leren bekleding) en de stoelen zitten heerlijk.
Al na enkele kilometers gewend aan het over het stuur heen kijken naar de tellers. Ben 1.76 m maar hoef stuur niet op laagtse positie te zetten of zo.
Het kleine stuur ligt daarbij lekker in de hand. Stuurt lekker direct maar zeker niet zenuwachtig. Door het lagere gewicht (300kg lichter !!) gaat de auto fijner door de bocht
Motorisch is het een juweeltje. De 1.2 met 130 PK is krachtig genoeg. Op snelwegtempo echt heel stil en daardoor comfortabel.
Wel moet ik wat meer schakelen dan met de vorige (1.6 150PK). Onderin het toerenbereik rijden (zoals 55 in 4e versnelling) vind de 1.2 niet fijn. Gelukkig kan de cruise control in de 3e versnelling ook worden gebruikt.
Daarover gesproken, het is wel even wennen om te rijden met de actieve cruise control. Met afstand op 1.0 seconde werkt deze ACC fijn (heb op drukke zaterdag 350 km snelweg gereden).
Wat een rust in de auto ! Maakt reizen nog minder vermoeiend.
Bij aflevering is door de dealer de Navigatie geupdatet naar de laatste versie (2016.1). Op zich goede navi, is alleen totaal anders dan losse systeem dat ik tot nu toe gebruikte (Garmin 2595).
Kan ook prima leven met de standaard audio. Geeft zeker achterin een beter geluid dan de vorige.
Ook al heb ik de auto nog maar enkele dagen in mijn bezit, ben ik nu al laaiend enthousiast. Eens kijken de komende maanden hoe het bevalt met vakantie, (race-)fietsen achterin etcetera.
Ben wel benieuwd hoe het zal gaan met al de elektronika in de auto. Keyless entry, actieve cruise control, remassistent, automatische lichthoogte (LED), meeste functies via scherm, etcetera. Kan in zo'n korte periode geen waarde-oordeel geven over de betrouwbaarheid. Houd het daarom meer even op 'goed'.
Boven verwachting
Twee weken naar Spanje (Costa brava) geweest en er met de auto naar toe gereden. Totaal zo'n 3300 km.
Wat een feest om in te rijden, zeg ! Zowel de heenrit (1410km, 16 uur) als de terugrit (1450km, 15 uur) op een dag gedaan en zelf gereden.
De adaptieve cruisecontrol werkt fijn, zowel op de snelweg als de provincial wegen.
Met 140 op de teller draait de motor zo'n 300 toeren en is heerlijk rustig. Gemiddeld ruim 1:15 gereden en dat vind ik best goed..
Was na beide ritten totaal niet vermoeid of stijf of wat dan ook. Natuurlijk kost het energie maar toch stapte ik eke keer fit uit.
De zonwering op het panoramadak is veel lichter dan voorheen (in vorige 308) en dat is best prettig. Gereden in de volle zon en dan is het prettig om het dicht te hebben maar toch komt er dan nog veel licht binnen.
Met vier volwassenen en bagage voor vier gereden. Geen last gehad van te ver door zakkende vering of zo, wat ik bij diverse reviews wel lees. Natuurlijk kon je goed zien dat de auto beladen was maar het viel mee. Kon er veel in kwijt
De automatisch ingestelde hooge van de verlichting werkt trouwens ook goed.
Navigatie (versie 2016-1) werkt prima, ook in de dorpjes in Spanje werden we goed geleid. Het is een beetje stoeien met innvoeren bestemmingen etcetera maar dat is ook een kwestie van gewenning.
Enige waar ik nog steeds aan moet wennen is de 'automatische hellingproef'. Auto doet dat goed maar toch is het raar om op een helling gewoon de rem los te laten en dan niet zelf een handrem aan toe hoeven trekken...Is geen commentaar op de auto maar op mezelf :-)
Al met al (nog) meer dan tevreden met de auto. Presteerde boven verwachting. Ontzettend blij met de aanschaf en hoop er nog jaren in te kunnen rijden.
PRIVATE LEASE Peugeot 308

Peugeot 308 SW 1.2 PureTech Blue Lease Executive Carplay | Navi | Pano | PDC | LMV | Bluetooth | Trekhaak
- 2017

Peugeot 308 SW 1.6 BlueHDI Blue Executive 2014 Airco Pano
- 2014

Peugeot 308 SW 1.2 PureTech Blue Lease Airco | Stuurbekrachtiging | Dealer onderhouden.
- 2017