Peugeot 308 SW Blue Lease 1.6 BlueHDi 120 (2014)

Peugeot 308 SW Blue Lease 1.6 BlueHDi 120 (2014)

Uitvoering308 SW Blue Lease 1.6 BlueHDi 120
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2020

Vertrouwen winnen in Frans

Na jaren probleemloos in een Mazda 3 te hebben gereden (gen 1 en gen 2) was het tijd voor een nieuwe auto. Een Stationwagon was gewenst in verband met de komst van een kleine meid en de aanwezigheid van 2 honden.

Mijn oog viel op deze Peugeot 308 1.6 BlueHDI. Een ex-lease auto die een jaar stil stond bij een garagebedrijf dat niet echt actief meer was.

De peugeot had een mooi panoramadak, lederen stoelen en zag er erg goed uit. Geen schades enz.
Na wat onderhandelen en een prima proefrit reed ik kort hierop met de Peugeot naar huis. Nieuwe APK en een Autotrust garantiepakket.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en is het volgende aan de auto gedaan:
- kleine beurt en een nieuw wiellager
- airco bijgevuld (duur spul)
- nieuwe distrbutieset en waterpomp (ik wilde niet wachten tot 175000 km)

Dag dagelijks rijd ik ongeveer 80 kilometer. De auto rijdt rustig, voelt goed en comfortabel. De dieselmotor voelde wel wat geknepen onder en bovenin de toeren maar had ruim voldoende vermogen om mee te komen in het verkeer. Het verbruik hangt op ongeveer 1 op 20.

Wel heb ik de stoute schoenen aangetrokken, ik heb de auto laten chiptunen en de EGR klep uit laten zetten. Wat niet werkt kan ook niet kapot ;)
De auto ging van 120 naar 140 pk en van 300nm koppel naar 350nm koppel.
WAT EEN VERSCHIL! daarnaast is het verbruik bijna 8 procent gedaald.

De auto is helemaal bij met onderhoud! En voorlopig moeten we alles even gehad hebben. Alles voelt degelijk en ik ben van plan om de auto zeker nog tot 250k te gaan rijden. ( nog 5 jaar rijden ongeveer)

4,3

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens