Peugeot 308 SW GT-line 2.0 BlueHDi (2016)
Uitvoering | 308 SW GT-line 2.0 BlueHDi |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
eerste ervaring en aan schaf
Na zeven jaar met tevredenheid bmw gereden wou mijn vrouw wel wat kleiners, en van dat imago DIKKE BMW af.
Ik heb gekeken bij peugeot 308 , vw golf en nissan Qashqai.
Aan gezien dat de peugeot het meeste inruil gaf heb ik voor de 308 sw gt line gekozen het verschil met de nissan was € 7.000,-- en met VW €4.500,--.
Heb een proefrit gemaakt in de 1.6D vond ik op zich wel wel lekker rijden maar de stoelen van de gt line zaten net iets lekkerder en hij oogt ook net wat sportiever.
Een ander punt was dat ik wel geblindeerde ramen achter wou maar geen panorama dak en die combinatie kan allen bij de gt line en gt en gti
omdat de gt line begint met een 2.0D 150pk dan moest deze het maar worden.
En omdat mijn vrouw de kleur mocht uit kiezen heb ik een rode besteld ja zij rijd er tenslotte het meest in en ik in het weekend en met de vakantie.
Na een weekend er nog eens goed over nagedacht te hebben en hem in het rood in het echt bij een andere dealer had gezien toch maar s'maandags een blauwe besteld, komen de rode achterlichten en de zwart accenten er net wat mooier uit.
De eerste echte indruk krijg je pas naar een verre rit en een mooie gelegenheid om de auto goed in te rijden naar Italië Gardameer.
De auto heeft pit zat ook als je denkt dat je te hoog in de versnelling zit pakt hij vlot op ,wat ik wel miste in de file is de automaat had pijn in de linker poot van het koppelen ja je kan niet alles hebben ben zeven jaar verwent met automaat en een dikke zes cilinder.
het verbruik was op de heen weg 1 op 17 km en op de terug reis 1 op 19 km maar dan ga je van af Oostenrijk ook berg af met de cruisecontrol op 130 km/h lekker relaxt.
In de stad 1 op 15 en 1 op 20 op de 100 km wegen gemiddeld zit ik nu 1 op 17,5 km.
Heb net winter banden en velgen gehaald en de zomer banden op de nieuwe velgen laten zetten, de winterbanden zijn op de standaard velgen gezet moet er nog aan wennen omdat de standaard velgen ook heel mooi zijn.
Wat ik iets minder vind is dat alles via touchscreen gaat heb liever losse knoppen voor de bediening van airco radio en navigatie.
Soms als je de bocht door gaat en je zit allen in de auto heb ik het gevoel dat de achter kant uitbreekt.
Positief is hij heeft een ruime kofferbak.
Fijn diesel motor vlot en zuinig.