Peugeot 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi (2016)
Uitvoering | 308 SW Blue Lease Executive Pack 1.6 BlueHDi |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Ruime kilometervreter
Ik heb deze Peugeot nu iets meer dan een half jaar, een collega ging weg dus ik kreeg deze auto t/m eind van het jaar.
Ik reis dagelijks met de auto naar werk zo'n 20 kilometer op en neer. Daarnaast weekendjes weg etc voor de langere stukken.
Het verbruik wat ik gemiddeld neerzet is 1 op 20 volgens de computer. Dit komt omdat ik eigenlijk te korte stukken en veel stad rij naar werk, daarom stap ik hierna over op elektrisch.
De Peugeot heeft mij in de korte ervaring met deze auto positief verrast. Alles werkt naar behoren, geen systemen die niet goed werken, rare geluiden of motorische mankementen.
De auto is gigantisch, 1775 Liter laadruimte met de bank neer en met 4 volwassen kerels op wintersport is ook zeker geen (beenruimte) probleem zowel voor als achter.
Ik zou deze auto vooral aanraden als je regelmatig lange stukken rijd, het verbruik met 100km/u is tussen de 1 op 25 en 1 op 33 enorm zuinig. Met 135 op de cruisecontrol rijd de auto een nette 1 op 20.