Peugeot 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi (2014)

Peugeot 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi (2014)

Uitvoering308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Peugeot 308SW Bleu Lease Executive 1.6 BleuHDI

Vanaf eind nov.2014 15000km gereden dus tijd voor de eerst indruk van de auto.
Ten eerst de complimenten voor Auto Palace Harderwijk.
Echt een garage waar ze klantvriendelijk, dus echt wat voor je willen doen.
Het betrefte een voorraad auto,die ik graag voor dec.wilde hebben dit ivm extra kosten met het Leasen.
Nu over de auto,voor het geld vind ik het een super auto.
Krijg vaak complimenten over de auto,vooral het grote panoramadak.
Er word vaak gedacht dat het een dure auto is, tot dat je de prijs zegt en men verbaasd is wat je voor dit geld krijgt.
Het is een mooi complete auto voor het geld.
De enige echte misser vind ik dat er maar 1 12v aansl.in de auto zit.
In m'n vorige Ford zaten er 3, vooral in de kofferbak mis je hem.
Die heb ik er nu zelf in moeten maken.
Heb er een gelijk een trekhaak en hulpveren onder laten monteren.
Dit omdat ik voor m'n werk vaak zwaar gereedschap vervoer, en op internet las dat de achterveren een beetje slap zijn.
Met Hulpveren is er niets aan de hand, ben met z'n 5en incl. bagage een weekendje weg geweest de vering geeft geen krimp.
Hij rijd echt comfortabel en stil, het kleine stuur ben je in no time aan gewend.
Het touchscreen werk prima en heb in de nav. flitpaalen geinstalleerd.
De motor is met 120pk voldoende het is geen GTI, maar je kunt echt perfect met het verkeer mee komen ook in de bergen.
Het verbruik zit rond de 1op19.
Dus best zuinig maar lang niet wat ze opgeven.
Rij elke dag ongeveer 200km met de auto en stap elke keer weer met plezier in.
Dus tot nu toe zeer tevreden met de auto,een comfortabele auto om lekker mee te cruisen.
Als ik er weer wat km bij gereden heb zal de review bij werken

Inmiddels de 40000km bereikt.

De auto bevalt nog steeds prima, hij heeft nog geen steek laten vallen.
Afgelopen tijd twee weken naar Italie [Toscane] geweest met dakkoffer en 5 man in de auto.
Verbruik lag tussen de 1op16/17, op de autobahn waar het kan tussen de 160 en 170km/h gereden dus ook niet slecht.
In de bergen merk je wel dat de auto veel koppel heeft rijd echt makkelijk zonder veel toeren te maken.
Alleen merk je wel dat de 6 versnelling erg lang is en je beter in de 5 kunt rijden.
Voor de rest een prima auto airco werkte ook perfect, in Italie lag de temp. vaak bove de 40gr, de auto was snel afgekoeld.
Dus eigenlijk niet veel te melden, alleen dat ons de auto goed bevalt.

Afscheid

In middels is de peugoet omgeruild voor een Qaishqai 1.5 DCI, maar heb er 3 jaar tevreden mee gereden.
Afgelopen zomer liep de tempratuur in één keer op, bleek de thermostaat defect.
Die is vervangen samen met de waterpomp en rijden weer.
Dit is het enige defect wat ik er mee gehad heb in de ruim 2 ton die ik er mee gereden heb, schijnbaar een goed exemplaar gehad.
Je leest er heel veel problemen over de auto maar ik heb er altijd met plezier mee gereden, en nooit een druppel olie bijgevult echt een goed blok.

PRIVATE LEASE Peugeot 308