Peugeot 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120 (2015)

Peugeot 308 SW
Peugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SWPeugeot 308 SW

Uitvoering308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Peugeot 308 SW

Na eerst een Renault Megane hatch als voorloop auto te hebben gereden kreeg ik een grotere, de 308SW. En als bonus 14% bijtelling, altijd fijn :-)
Ik heb twee kinderen en die zaten toch echt een stuk ruimer in de 308. Ik ben zelf ook lang en bij de Megane zat ik zowat tegen de voorruit geplakt als er een kleintje achter me zat. Bij de 308 was dat opgelost. En wat een ruime achterbak!

De motor is echt een heerlijk ding! Goeie diesel duw bij het optrekken en lekker stil op de snelweg waar ik veel vertoef. Het kleine stuur vind ik eigenlijk ook wel een mooie uitvinding, het zit bij mij ook niet voor de tellers.
Verder zitten de stoelen goed en is het glazen dak een leuk ding voor de kids.

Wegligging e.d. zijn ook dik in orde net als de uistraling. Mooie bak.

Eigenlijk heeft de Peug maar twee missers. De navi en de plek waar je je linker voet op laat rusten.
Eerst de Navi. In de Renault zat een tom tom, daar komt het Peugeot ding niet in de buurt. Alle Navi's die ik heb gezien waren beter, ook oude. Het ziet er mooi uit maar de functionaliteit is slecht. Zo moet je erg vaak ok drukken voordat ie begint. Elke keer weer. verder slaan de omleidingen helemaal nergens op. Waar een Tom tom je mooie sluiproutes geeft, lijkt deze navi alleen de snelwegen te kennen.
Ook de afslagen en rotondes worden klein en onduidelijk aangegeven. In andere reviews las ik dat de navi je zelfs verkeerd op pad stuurt, maar dat heb ik dan nog niet gehad.

Dan het 2e item. Vreemd denk ik maar de plek waar je je linker voet laat rusten is voor mij dramatisch. Volgens mij is die plek gewoon te stijl of zo. Ik krijg echt last van mijn voet, iets dat ik nog nooit heb gehad. Design foutje?

Al met al zeer tevreden!! Helaas een tijdelijke auto die ik ook niet mocht houden. Nu kijk ik wel uit naar mijn volgende auto, VW Passat GTE. Weer een totaal andere auto natuurlijk.

PRIVATE LEASE Peugeot 308