Peugeot 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120 (2014)
Uitvoering | 308 SW Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120 |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Prima auto
Ach, eerste ervaring? Nou niet dus. Ik heb de auto al 3 jaar en hij bevalt me best. Nog 6 maanden en dan maakt hij plaats voor een Opel Ampera-E. Gemiddeld rijd ik 50.000 km per jaar.
In die afgelopen jaren heeft hij mij probleemloos overal heen gebracht. Het is een parelmoer witte 120 PK HDI Bussiness 308 met bruine leren bekleding, een glazen dak, handgeschakeld, Michelin banden en een luxe uitstraling.
Heb ik absoluut geen problemen gehad? Jawel, de navigatie werkte niet goed, maar dat hebben ze goed opgelost met een software-update. De auto is ruim, rijdt comfortabel, is stil en zuinig. Ik houd me aan de snelheden en het gemiddelde gebruik is rond 1:21.
Zou ik de auto weer kiezen? Ja. Ik heb gereden in de concurrenten, zoals Astra, Megane, enz. Maar het veercomfort en de stilte is beter. Het schakelen van de Astra is beter. De Peugeot moet je met beleid schakelen, maar als je dat gewend bent dan is dat geen probleem.
Maar nee, ik ga een andere gok wagen. Ondanks mijn 50.000 km per jaar, ga ik een Ampera-E proberen. We gaan het beleven hoe dat werkt.