Peugeot 308 SW Active 1.2 PureTech 130 (2015) #2
Uitvoering | 308 SW Active 1.2 PureTech 130 |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Betrouwbaarheid in 1 woord ruk!
Fijne auto? Zeker maar betrouwbaarheid is echt heeeeeeel slecht! Wij hebben deze auto 4 maanden geleden aangeschaft bij een degelijke garage met 12 maanden Bovaggarantie. 149000 op de teller. Reed goed en zag er prima uit. Helaas na enkele weken de melding in beeld dat er olie bij moest….een litertje kost 18 euro (help!)….een week later en krap 1000km later dezelfde melding. Verbruik bleek 1 liter op 1000km te zijn. Terug naar de garage en het blijkt dat de motor versleten is. Ik heb een nieuwe motor gekregen. Meteen de druk groep en koppeling laten vervangen. Alleen die laatste hoefde ik zelf te betalen dus hulde voor de garage; klantvriendelijkheid een 10 met griffel! Daarna op vakantie vol goede moed want wat kan er nu misgaan….bijna nieuwe auto zou je zeggen. Onderweg naar Kroatië met een kleine caravan erachter (Max. 1000kg) na Duitsland ineens een service melding inbeeld. De auto in nood loop en niet meer vooruit te branden. Parkeerplaats gezocht en motor uit, sleutel eruit, even wachten en opnieuw starten. Gelukkig de storing was weer weg. Daarna na 25 km dezelfde storing. Dit is 6x die dag gebeurt. Op de terugweg hetzelfde. Bij uitlezen 3 meldingen; probleem met brandstofsysteem en turbo. Na de vakantie de auto ingeruild voor een andere want dit voelde als een beerput zonder bodem! We zijn overgestapt op een Suzuki Swace (ofwel een Toyota Corolla). Voor ons geen Peugeot meer. Ja het ziet er top uit en rijd heerlijk maar de betrouwbaarheid is echt ruk. Deze motoren gaan niet lang mee. Helaas zie ik nu heel veel reviews van mensen met dezelfde ervaringen. Tijdens het uitlezen van de storingen in Kroatië stopte er nog een Nederlander met dezelfde auto (iets nieuwer) en exact dezelfde problemen!! Dood zonde dat Peugeot de betrouwbaarheid niet onder controle heeft!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee