Peugeot 308 Blue Lease Premium 2.0 BlueHDi (2014)

Peugeot 308
Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308Peugeot 308

Uitvoering308 Blue Lease Premium 2.0 BlueHDi
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Auto van het jaar 2014?

• 300 km

29 oktober 2014, na 4 maanden wachten is het dan eindelijk zover, de nieuwe auto staat klaar bij de dealer in Utrecht.

Zal deze auto het wachten waard zijn geweest?

Kan ik kort over zijn : NEE.

De voorloper welke wij van de leasemaatschappij kregen was een Seat Leon ecomotive, nu niet direct de meest spannende auto op de markt maar kwalitatief goed.

20.000 kilometer mee gereden zonder enig probleem.

De Peugoet 308 is uiterlijk een hele mooie auto en samen met het panoramadak maakt het een geweldige indruk maar dan:

Na het wegrijden bij de dealer in de eerste bocht naar recht een gevoel alsof de wiellagers los lagenof al versleten waren maar dat negeer je maar want het is tenslotte een nieuwe auto.

Na een aantal dagen rijden komen er steeds meer punten naar voren waarin je de nieuwe auto gaat vergelijken met de voorganger, voel ik het echt goed? was de vorige echt beter?

Helaas, op alle vragen was het antwoord ja.

Een opsomming van punten welke mij persoonlijk opvielen en zeker tegenvielen:

De zitting van de stoel is te kort en de zijdelingse steun van de rugleuning ontbreekt, dit is helaas niet opgevallen tijdens de proefrit van slecht 40 minuten.

Op zo'n moment zijn er teveel nieuwe indrukken helaas.

De vering: bij het kleinste hobbeltje of verkeersdrempel kraakt en bonkt de vering
alsof de dempers aan vervanging toe zijn.

De navigatie:

Omslachtig in gebruik en verouderde informatie, al diverse malen geprobeert ons als spookrijdend de verkeerde kant op te sturen of een weg in te laten slaan welke helemaal niet bestaat.

Het bedieningsscherm:

Onhandig in gebruik, je moet je blik van de weg halen aangezien je niets op gevoel kan bedienen. Tevens is het niet mogelijk om de functies op het display te krijgen tussen de klokken waardoor je je blik van de weg moet halen. Het heads up display heeft hierdoor weinig toegevoegde waarde naar mijn mening.

Verbruik:

Gezien het feit dat ik dagelijks de A2 op en neer mag midden in de traject controle is hard rijden er niet bij, het verbruik komt echter niet boven de 1 op 17 wat gezien de opgegeven cijfers van Peugeot toch echt hoger zou moeten zijn.

Met de Leon haald ik op het zelfde traject makkelijk de 1 op 25

Achteruit rij camera:

Niet echt een overbodige luxe maar in het donker totaal nutteloos. Wordt bij de aanschaf echter geen melding van gemaaktdat doen ze pas bij afleveren.......

Dan is € 500.00 toch wel weer een hoop geld.

En zo kan ik nog wel even doorgaan al met al een auto welke zijn geld naar mijn mening niet waard is en ook zeker het predikaat auto van het jaar 2014 niet.

Het ontbreken van enige klantenservice,vanuit de Peugeot dealer in Utrecht, zijn de typisch en veel besproken autoverkopers, heeft er zeker toe bijgedragen dat dit mijn eerste en zeker mijn laatste Peugeot is die ik zal rijden.

Bovenstaand zijn uiteraard mijn persoonlijke ervaring en meningen en er zullen ook absoluut andere ervaringen zijn.

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Praat verder op het forum