Peugeot 308 Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120 (2015)
Uitvoering | 308 Blue Lease Executive 1.6 BlueHDi 120 |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De 1e 3 maanden
Ik heb sinds kort een nieuwe functie met lease wagen. Ik moet het eerst met een voorloop wagen rijden en deze is een Peugeot 308 Hatchback met nog een bijtelling van 14%! ;)
Mijn vorige auto was een Renault Megane Estate GT-Line en het eerste wat ik merk is het formaat en de beschikbare ruime. De 308 is natuurlijk een stukken kleiner dan mijn vorige auto en aangezien het een tijdelijke auto is, heb ik daar vrede mee.
Ik heb ondertussen al bijna 11.000 km op zitten in de afgelopen 3 maanden en hij rijdt heerlijk!
Exterieur:
Ik moet zeggen dat ik het ontwerp van de 308 wel erg geslaagd vind. Hij ziet er erg mooi uit.
Interieur:
Niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar juist het minimalistische interieur vind ik prachtig. Ook vind ik het kleine stuur helemaal niet storend.
TouchScreen & MultiMedia:
De touchscreen display werkt naar behoren maar is niet de allersnelste. Maar goed, misschien zijn we wel een beetje verwend met onze smartphones!? ;)
Daarnaast wordt de Bluetooth verbinding het meeste gebruikt en ook hierbij is hij niet de snelste als je van nummer wisselt. Dit duurt toch wel een seconde of 3 nadat ik het "volgende" knop heb ingedrukt. Misschien is dit bij de nieuwe modellen al verbeterd, maar goed hier valt mee te leven.
Motorisch:
De auto heeft 120pk en rijdt op Diesel. Ik heb tot zover nog geen een keer gehad dat ik vermogen te kort kwam. In combinatie met zijn lage gewicht is het een heerlijke wagen om lange afstanden mee te rijden.
Zoals gezegd is dit dus een tijdelijke wagen en tot zover bevalt hij prima. De stoelen zitten fijn en tot zover nog geen issues gehad in de 3 maanden dat ik hem gebruik.
Over een tijdje mag ik mijn eigen auto kiezen. Wat het gaat worden weet ik nog niet maar een Peugeot zal ik zeker als optie bekijken! ;)