Peugeot 308 Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi (2014)

Peugeot 308 Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi (2014)

Uitvoering308 Blue Lease Premium 1.6 BlueHDi
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Eindelijk, maar toch!

In november 2013 al besteld, op 21 mei dit jaar dan eindelijk geleverd. En na een week staan de eerste duizend kilometer er op.

Het lange wachten is snel vergeten, wat een fijne auto is dit!

Tijdens de proefrit in 2013 was de 120pk (14% bijtelling-) diesel nog niet beschikbaar. Dus proefgereden in een 1.6 vti en een 115pk diesel. Op basis van daarvan de keus voor de 308 gemaakt. Op de short list stonden ook nog de V40 en de A3. Deze vielen af doordat ze respectievelijk te klein en (met opties) te duur waren.

Deze peugeot 308 werd het dus, na (prive) enkel Honda te hebben gereden. Twintig jaar lang zeer tevreden Honda adapt, en dan gedwongen door het merken beleid van mijn werkgever over stappen.... Oei, en dan op basis van twee keer een half uurtje rijden naar Peugeot.

Maar waarmee ik al begon: het is een fijne auto. En door een vakjury (-; ook nog 's gekozen tot auto van het jaar. Prettige bevestiging...

De zit is goed. Heerlijke stoelen, die laag genoeg kunnen. Het stuurtje kan lekker ver naar binnen en ligt super in de hand. Hij stuurt lekker direct, bijna zoals ik mijn Civic gewend was. Het schakelen gaat ook goed, met de korte pook met aluminium knop. Niet zo klik-klak als in de Honda, maar wel zeker en precies, met een prettig beetje weerstand.

Koppel is er genoeg met de max 300nm. Het komt er mooi geleidelijk in en is over een groot toerenbereik beschikbaar.

Het verbruik over deze eerste km's is ongeveer 1 op 17 geweest. Met veel stadsverkeer, en een wat snellere rit van 400km.

Noemenswaardig zijn nog de adaptieve cruise control en de Full led verlichting. Over die eerste: gave feature! Het werkt na enige gewenning (duhhh, ik heb het hooguit 400km gebruikt) best goed. De gewenste tussenafstand moet je wel direct van 2 seconden naar 1 seconde zetten.
En de led verlichting is top. Veel helder licht.

Is er al een minupuntje te melden? Nou, een beetje ergernis is er over het feit dat de boordcomputer de gewenste weergave en instelling niet vasthoud. Bij elke keer starten dus opnieuw de gewenste weergave keizen. Zal het instructieboekje er eens op naslaan, en als dat niets opleverd de dealer raadplegen...

Later meer, en er volgen foto's. De gris moka trim met wat chroom mag best gezien worden!

4,0

PRIVATE LEASE Peugeot 308

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens