Peugeot 307 Break XS 2.0 HDI 90pk (2003)

Peugeot 307 Break XS 2.0 HDI 90pk (2003)

Uitvoering307 Break XS 2.0 HDI 90pk
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Ervaringen met deze auto

Best een fijne wagen hoewel de grip van met name de voorwielen bij nat weer wat te wensen over laat. Heeft al gauw de neiging rechtuit te gaan in bochten en de wielen slippen snel door bij weg trekken. Bij droog wegdek is dat allemaal geen probleem.

Climaat controle is ook niet zo fijntjes afgeregeld als bij de Audi's die ik daarvoor gereden heb. Ook merk je dat dingen sneller slijten in de auto zoals de richting aanwijzer schakelaar die doorslaat naar links als je het stuur terug draait na het nemen van een bocht naar rechts. Ook wat interieur dingetjes die stuk gingen zoals de bestuurders armsteun en het klepje in het dak voor de zonnebril.

De auto vreet ook lampjes. Heb de auto bijna 4 jaar gehad en heb elk lampje aan de buitenkant van de auto 4 keer moeten vervangen. Schijnt een bekent euvel te zijn bij dit type. Verder vond ik dat de auto best ietsje zuiniger had kunnen zijn met brandstof.

Verder nog wat zaken moeten vervangen zoals, koppeling, achterste uitlaatpot, draagarmen en reactie armen vóór, schijven rondom, startmotor. Een aantal van die zaken is logisch vanwege zijn km stand (koppeling, draagarmen, schijven) Maar de rest gaat bij een audi toch echt langer mee.

Na 5 Audi's te hebben gereden al met al geen slechte ervaring maar je merkt aan erg veel zaken dat deze auto de helft goedkoper is dan een Audi A4. Eenmaal gewend aan Audi, verpest voor het leven denk ik:). Verder vrij windgevoelig.

Enkele goede dingen van deze auto: Rijdt geweldig over drempels. Niet onbelangrijk in dit "drempel" land. Stoelen zitten heerlijk. Veel ruimte in kofferbak. Soepele motor die schakellui gereden kan worden en die totaal trillingsvrij is. Is bij mijn huidige auto (Audi A4 2.0 DTI multitronnic) wel anders. Die loopt toch wel ietsje rauwer.

7,5