Peugeot 306 XR 1.4i (1993)
| Uitvoering | 306 XR 1.4i |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1993 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 115.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto bij bekende Peugeot-dealer goedkoop kunnen kopen na total loss van vorige auto. Gekocht zonder garantie, met wat bekende problemen. Zo werkt de ab van de centrale vergrendeling niet goed en waren de aandrijfassen hoorbaar. De prijs van de auto was ernaar en na reparatie niets dan lof over deze auto. Comfortabel, ruim en heel wat meer auto dan mijn vorige peugeot (205). Ook vakantierit van 1.200km is geen enkel probleem en snelheden tot 140km op duitse Autobahn blijft comfortabel, daarboven wel veel last van windgeruis. Na bijna een jaar en bijna 20.000km geen verassingen mbt onderhoud, alleen remblokken en schijven vervangen ivm slijtage. Ook handig is de uitneme zitting v/d achterbank waardoor een nog grotere bagageruimte ontstaat, en met neergedraaide rechtervoorstoel in de auto een skibox past (of bouwmaterialen).
Verbruik vindt ik zeer redelijk met ongeveer 1 op 13.5 met woon/werkverkeer.
Bij aankoop was accu slecht en aandrijfassen hoorbaar. Aandrijfassen inmiddels vervangen (L&R).
Soms nog problemen met centrale deurvergrendeling, ab werkt niet en reparatie daarvan is mij te duur (ongeveer 100 euro), daar koop ik liever echt noodzakelijke onderdelen voor.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Op zoek naar een jarennegentigauto voor maximaal 1.500 euro

Ondanks AMG-prestaties ligt de nadruk bij CLA Shooting Brake meer op comfort dan op dynamiek

Kwart meer doorrijders na tanken door hogere prijzen aan de pomp

Fors meer nieuwe elektrische auto's verkocht in Duitsland