Peugeot 306 XN 1.4i (1995)

autoreview

Peugeot 306

Signalement

Uitvoering306 XN 1.4i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf135.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

We kochten deze auto als 2e auto, als vervanging van een eerdere 205. De reden voor de keuze waren goede ervaringen uit het verleden met een 306, het comfort, de veiligheid en de relatief lage kosten.
De auto is goed bevallen. De zit in de auto is vrij laag, maar de stoelen comfortabel en langere ritten zijn redelijk uit te houden. Het weggedrag is prima,comfortabel maar je kunt er ook strak de bocht mee om. Ook het verbruik van de auto is goed. Ondanks regelmatige stadsritjes is het verbruik ca. 1:15.
Omdat het al een oudere auto was toen we hem kochten konden we rekenen op wat onderhoudskosten. Dit bleek in de praktijk mee te vallen. Belangrijkste kosten in de 3,5 jaar dat we deze auto hadden waren het vervangen van de remschijven voor en een nieuwe uitlaat.
De betrouwbaarheid van de auto bleek 100%, hij heeft ons nooit laten staan. Wel viel de uitlaat er op een gegeven moment af, met een lawaaiige terugrit tot gevolg....
Wel waren er wat haperingen in het laatste jaar met het electrische raam rechts. Dit hebben we niet laten repareren.

Na 3,5 jaar tijd om op zoek te gaan naar een andere auto, met als belangrijkste toegevoegde eisen een airconditioning en een hogere zit. Dit werd een Renault Modus 1.6 Dynamique(review volgt na de eerste ervaringen). De restwaarde van de Peugeot bleek mee te vallen. In 3,5 jaar hoefden we slechts 2200 euro af te schrijven.

PROBLEMEN

Uitlaat viel er onverwachts af bij 155.000 km. Deze is vervolgens door Kwikfit vervangen.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens