Peugeot 208 Allure 1.2 PureTech 82 (2019)

Peugeot 208 Allure 1.2 PureTech 82 (2019)

Uitvoering208 Allure 1.2 PureTech 82
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2021

Terug naar Peugeot

Op zoek naar een opvolger voor mijn Opel Karl uitgekomen bij een hele mooie Peugeot 208.
De 208 is 1 1/2 jaar oud en had maar 1915 km op de teller. Hij is dus nog nieuw, en zo ruikt hij ook!
Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn bevindingen. Maar de eerste kilometers zijn erg goed bevallen.

Probleemloos

Tijd voor een update.
Zoals de titel al aangeeft is de auto probleemloos.
Toch bijzonder dat de ene auto (van hetzelfde merk) qua betrouwbaarheid zo verschillend kan zijn. Ik moet wel zeggen dat van de Franse auto's voor mij Peugeot wel het betrouwbaarste is.
De auto bevalt goed, zelfs nog beter dan in het begin.
Dat komt omdat ik hem heb laten chiptunen. Daardoor is het vermogen van 82pk naar 97pk gegaan en het koppel van 135nm naar 145nm. En dat verschil merk je echt! Hij rijd duidelijk beter.
Het verbruik is 1 op 17/18.
Al met al dus erg tevreden.

Gewoon goed

Inmiddels weer ruim een jaar verder en er valt (gelukkig) weinig bijzonders te melden. De auto doet wat hij moet doen. Krijgt op tijd zijn onderhoud en dat is het.
Ik rijd er nog steeds met veel plezier in, hij rijdt lekker en ook met 4 volwassenen is het best te doen.
Hij is in Duitsland, België en Frankrijk geweest en ook op de langere afstanden is de auto fijn om te rijden.
Dus nog steeds een tevreden bestuurder.

PRIVATE LEASE Peugeot 208