Peugeot 206 SW Air-line 1.4 (2006)
Uitvoering | 206 SW Air-line 1.4 |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Hoewel de 206 niet echt een scheurmonster is (wat verwacht je anders met een 1.4?) rijdt de auto toch erg prettig zolang je onder de 100 blijft. Daarboven merk je het gebrek aan pit toch wel goed. Auto rijdt lekker, en de manier waarop je over verkeersdrempels heen zoeft is na mijn laatste auto met sportonderstel echt een verademing. Interieur is ook netjes en functioneel en de stoelen zitten erg lekker.
Helaas blijkt het dat Franse auto’s hun reputatie mbt betrouwbaarheid toch ergens aan te danken hebben. Ook ik heb een aardig aantal problemen gehad met deze auto. Ongetwijfeld vergeet ik er een paar, maar de belangrijkste:
- Auto wil soms niet meer starten. Is een keer weggesleept, meerdere keren naar garage geweest. Niks te vinden. Na een paar keer dit soort voorvallen meegemaakt te hebben ben ik het zat en heb ik de auto dik 2 weken bij de garage gehad. Uiteindelijk met veel pijn en moeite werd er iets gevonden mbt de brandstoftoevoer. Sindsdien dit probleem niet meer gehad.
- Motormanagement lampje gaat af en toe branden. Auto lijkt soms ook beetje in te houden. Uiteraard is het lampje weer uit tegen de tijd dat ik bij de garage ben. Na een paar maanden blijft het lampje gelukkig branden. Auto bij garage gezet. Garage heeft een of ander wazig verhaal maar het probleem lijkt verholpen.
- Airco houdt ermee op als je een stuk snelweg gereden hebt en weer langzamer gaat rijden. Soms helpt een beetje draaien aan de knoppen, soms niet.
- Auto raakt oververhit bij lang stilstaan in file. Alles incl koelvloeistof lijkt oke. Gelukkig gaat de auto er uit en kan het me ook allemaal niet meer verrekken...
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee