Peugeot 206+ Millesim 200 1.4 (2011)

Uitvoering | 206+ Millesim 200 1.4 |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Peugeot 206+ Millesim 200 1.4
Via mijn werkgever kon ik deze Peugeot 206 + met veel korting nieuw kopen.
Omdat een Renault Twingo met een klein kind erbij niet zo praktisch is, besloten we deze in te ruilen op een mooie, blauwe, 5-deurs 206 +.
De Millesim 200 uitvoering is eigenlijk gewoon een XS-uitvoering. De auto heeft airco, een lederen stuurwiel, mistlampen voor en een radio met cd-speler.
Alles wat je nodig hebt dus, zonder overbodige luxe.
De 1.4 motor past goed bij de 206. Voldoende prestaties en toch nog redelijk zuinig (1:15).
170 km/h op de Autobahn is mogelijk en ook het trekken van een caravan gaat goed (1100 kg caravan, de auto mag 1178 kg trekken), hoewel je natuurlijk geen wonderen moet verwachten met 75 pk.
We hebben twee kleine problemen gehad met deze auto:
1) De afstandsbediening van de radio achter het stuurwiel werkte niet goed en moest vervangen worden
2) Er zat een 'knak' in de stuurkolom. Na het vervangen van de stuurkolom is dit niet meer teruggekomen.
Gelukkig vielen beide rearaties onder de garantiedekking van Peugeot.
Conclusie:
Een leuke auto voor een net bedrag. Veelzijdig, want ruim genoeg maar toch compact. Krachtig genoeg (caravan) maar toch redelijk zuinig en licht.