Peugeot 205 XRD (1988)

Peugeot 205

Uitvoering205 XRD
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf1998

Deze 205 XAD, grijs kenteken was mijn eerste Peugeot. Wat vooral goed beviel: de motor: net ingereden, maar hij verbruikte ongeveer 1 op 19, en bijna geen olie en was redelijk pittig. Vooral het comfort op lange afstanden is prima. Je kon er prima 140 -150 continue mee rijden en met een tankinhoud van 60 liter reden we van Bordeaux in een ruk naar huis. Het grijs kenteken kostte me bijna geen wegenbelasting.
Qua onderhoud eigenlijk niet veel geks: ik heb op een avond een nieuwe tweedehands dynamo gemonteerd voor 25 gulden en bij de APK zijn er keer nieuwe blokken en schijven opgekomen en later nog een keer nieuwe remmerij achter, maar dat schijnt een zwak punt van alle Peugeots te zijn. Verder de silent blocks en een keer een nieuwe uitlaat. OOk qua roest eigenlijk helemaal niks. Al met al een perfect wagentje.

Gebruikelijke onderhoud: bandjes, remmerij rondom, uitlaatje (van de sloop), dynamo (ook van de sloop). De Peugeot dealer heb ik 1 keer per ongeluk bezocht. Die rekende toen al 135 gulden per uur en dat was me iets te veel. Vermijden dus.