Peugeot 205 GTI 1.9 (1990)

Peugeot 205 GTI 1.9 (1990)

Uitvoering205 GTI 1.9
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2016

205 GTI gekocht

Eind 2016 heb ik de 205 GTI van een goede vriend gekocht. GTI is van januari 1990 en was sinds 1992 in bezit van de moeder van de vriend en sinds 10 jaar in het bezit van de vriend zelf. De GTI stond bij hem voor de deur al jaren stil en iedere dag reed ik er langs. Uiteindelijk heb ik de GTI gekocht en bij Visscher in Culemborg (nu Visscher Classique) laten restaureren. GTI bleek slechter te zijn dan wij beide dachten, uiteindelijk is er bijna een hele nieuwe auto gebouwd m.u.v. motor (was nog gezond) en interieur (dat na reiniging nog erg mooi was).

205 GTI verkocht

In de afgelopen 8 jaar heeft de GTI bij mij binnen gestaan maar ik heb er amper in gereden, totaal 3.000 km in 8 jaar....
Ik dacht dat ik er veel mee zou rijden maar dat viel tegen, de 205 was voor mij toch te spartaans en ook wel te onveilig. En met o.a. een RS6, een M3, een F430, een Mini GP en een A45 kwam ik amper in de 205 terecht.
Morgen ga ik de 205 GTI terug brengen naar Visscher Classique waar Henk een goede nieuwe eigenaar voor de GTI gaat zoeken.
Dit was mijn 4e (en laatste) 205 (andere 3 waren een 205 GRD 1984, 205 dTurbo 1991 en een 205 GTI 1.6 1990).

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee