Peugeot 205 GLD (1989)
Uitvoering | 205 GLD |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Mijn eerste auto. een diesel uit 1989. de basisuitvoering met als enige extra een rechterbuitenspiegel. Dit is een auto zoals autos bedoeld zijn. je vervoeren van A naar B. de dieselmotor is onverwoestbaar en kan nog jaren vooruit. de stoelen zijn slecht en te klein voor mij. verder is de auto redelijk comfortabel en snel. het is een pittige motor voor zo’n kleine en lichte wagen. bij het stoplicht ben je vaak als eerste weg. (tot 50km/u) kortom een auto waar ik goede herinneringen aan heb gehad.
de auto werdt erg warm, dit kwam door een scheur in de buis die de koelvloeistof naar de motor leidde. dit is snel opgelost door de dealer. daarnaast problemen met de APK keuring door vastzittende remcylinders en een weigerende handrem. ook wat olieverlies van de versnellingsbak. dit is allemaal door de dealer opgelost. Hoe dan ook het was altijd starten en rijden, zelfs onder de meest strenge omstandigheden. (zeer hoge omgevingstemperaturen)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee