Peugeot (2018)

autoreview

Peugeot Partner (2018)

Signalement

Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf8 km
KM-stand laatst12.304 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaring

 • 12.304 km

De eerste echte ritten van mijn peugeot partner tepee zitten er op, een heen en terug naar de Ardèche. De iets meer dan 2500 km verliepen vlekkeloos.
Neen, je mag niet verwachten dat de ludospace een spurtwonder is. De 120 pk (of 88kW) brachten de (volgeladen) wagen probleemloos van dal naar top en omgekeerd. Met de cruise control op 110 km/uur viel het verbruik van iets meer dan 6 l/100km ook nog mee.
De wagen is uitgerust met 7 stoelen. Met ons zessen in de wagen (middelste stoel tweede rij is thuisgelaten) konden we ons gemakkelijk overal heen begeven op onze vakantiebestemming.
Wagen is nu bijna half jaar in mijn bezit waardoor er ook enige rij-ervaring is opgedaan. Zijn iets hogere stand maakt het gemakkelijk om op onverharde of kleine wegen te rijden. Het is natuurlijk geen terreinwagen, maar je hoeft niet dadelijk te vrezen dat je met onderzijde hapert. Iedere zitplaats heeft zijn individuële stoel, erg handig. Het verwijderen en opnieuw plaatsen van de stoelen verloopt vlot, al moet je hierbij een vreemde beweging uitvoeren. Nodeloos te zeggen dat je over een grote laadruimte beschikt. De ankerpunten in de laadvloer hebben zeker hun dienst bewezen tijdens onze reis. Qua zichtbaarheid moet er rekening gehouden worden met een brede a-stijl. Dus oppassen aan de ronde punten. De optionele achteruitrijcamera bewijst zijn nut bij het parkeren of een plaatsje te verlaten. De automatische lichten en ruitenwissers zorgen er voor dat het rijden nog gemakkelijker wordt. De kinderen gebruien ook graag de bleutooth radioaansluiting om de muziek van op hun GSM af te spelen. Dezelfde bluetooth zorgt voor het eenvoudig handenvrij bellen. De telefoongesprekken verlopen zonder problemen. Minpunt van de electronica is het GPS systeem dat een tweetal keer geen nauwkeurige plaatsbepaling weergaf. Dient opgevolgd te worden.
De gebruikte materialen zijn gemakkelijk te onderhouden. Vrees echter dat de gebruikte kunststoffen wel krasgevoelig zijn. Gelukkig ben ik nogal voorzichtig.
Geen minpunten? Neen niet echt, alleen een klein geratel bij de optionele zonneblinden op de schuifdeuren kan voor verveling zorgen.
Mijn eerste peugeot-ervaring verliep tot op heden goed, had voordien altijd ford. De auto doet wat verwacht wordt en de open ruimte aan boord zorgt voor een gezellige sfeer en een leuk ruitmtegevoel bij de inzittenden.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens