Peugeot 107 XR 1.0 (2011)
Uitvoering | 107 XR 1.0 |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Leuk & Goedkoop
Misschien wel de goedkoopste auto om te rijden. Samen met mijn partner gekocht voor een zeer schappelijke aanschafprijs, wegenbelasting is relatief laag en qua verbruik zitten we standaard boven de 1 op 20 (gemiddelde rond de 1 op 22). Ook in onderhoud is de 107 een aanrader. Wat er niet op zit kan niet kapot en als dan toch een onderdeel de geest geeft, vallen de reparatiekosten mee. In de anderhalf jaar dat wij ermee rijden hebben we nog geen grote problemen gehad, los van af en toe wat olie bijvullen. Afgelopen zomer (2025) zonder klagen mee door Schotland gereden. Heuvelopwaarts moet je geen haast hebben want daar heeft de 107 het soms lastig, maar hij haalt het prima.
Wat betreft zitcomfort heb ik ook niets te klagen. Vanwege mijn lengte (1.93m) zit de stoel wel in de verste positie. Daarnaast heb je door de lage zit in sommige situaties wat minder overzicht dan dat je in een doorsnee SUV zou hebben. Het voordeel van de lage ligging van de auto is dan wel weer dat je lekker hard door de bochten kan scheuren. Dus ondanks het lage vermogen een prima fun-auto.
Met een ingeklapte achterbank is de bagageruimte voor ons ook meer dan voldoende voor boodschappen, woonwerkverkeer en dus zelfs een kampeervakantie in Schotland. Mocht je regelmatig passagiers op de achterbank willen vervoeren, dan is de 107 misschien niet de beste optie. Sporadische ritjes met z'n drieën zijn te overzien, maar met vier volwassenen zit je gegarandeerd boven het toegestane maximum gewicht.