Peugeot 107 Urban Move 1.0 (2008)
Uitvoering | 107 Urban Move 1.0 |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Begin maart kreeg ik een telefoontje van mijn werkgever dat ik de door hem bestelde 107 kon ophalen bij de dealer. Hierin werd mij geen keus gelaten, ik en mijn collega's werden allemaal gelijk behandeld. DIt is in mijn ogen trouwens terecht.
Bij de dealer aangekomen stond de 107 te blinken in de zon. Eerlijk is eerlijk ik was nooit zo weg van het model maar op dat moment had het toch wel iets. Iets..... Ja Schattigs!
Na de sleutels in bezit gekregen te hebben toch maar eens goed gaan kijken. Wat me al snel opviel is dat er relatief veel ruimte aan voor de bestuurder en de bijrijder is, maar voor de andere passagiers eigenlijk veel te weinig. Tevens is de bagage ruime wel erg aan de krappe kant. Maar goed.... De afwerking zag er prima uit en nodige toch wel uit voor een ritje. Toen kwam het ergste!! De stoelen, dat zijn echt ondingen. Ze zitten niet lekker(zeker niet voor lange ritten) en je schuift er snel uit. Maar ja alles went zeggen we dan maar. Ook ik heb de peugeot sticker verwijderd. Het zicht achter is al niet denderend maar zonder sticker is het uit te houden.
Op de weg in de stad gedraagd de auto zich prima en voelt zich als een vis in het water. Hij kan goed mee met het verkeer. Op de snelweg blijkt toch wel dat hij erg tekort schiet. Ik rij graag flink door en gevoelsmatig mist hij de power daarvoor.
De fabrieksopgave gaf aan dat hij er zuinig zou moeten rijden. Hier heb ik jammer genoeg nog niets van mogen zien. Iemand gaf in een andere review aan dat het eerste streepje pas na 200+km eruit zou gaan. Ik mag blij zijn als dat niet gebeurd voor de eerste 100 km. Vanochtend toevallig getankd 471 km gereden 33 L. Dat valt me dus vies tegen maar goed ik hou jullie op de hoogte hierover.
Onderhoudsbeurt.
Versnellingsbak.