Opel Vectra 2.5i-V6 CD (1996)
Uitvoering | Vectra 2.5i-V6 CD |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
redelijk degelijke auto met soepele motor.
Al sinds enkele jaren ben ik weer terug bij Opel,na de Omega A 3000-24v nu dus een stapje terug met de Vectra v6 aut.cdx,dus full options.
Ik durf wel te zeggen dat alhoewel ik er nu nog maar zo'n 6000 kilometer mee weg heb dat het voor een middenklasser gewoon vertrouwd en betrouwbaar aanvoelt,maar met zij het naar mening iets te harde stoelen.
Enig geluk had ik wel dat bij de aanschaf in Feb.09 er alle rekeningen [van particulier] vanaf de aankoop nieuw in 96' er keurig bijzaten,echt alles zat erbij,aankoopbon,een map met rekeningen en natuurlijk een 2e sleutel,zelfs de orginele cassettespeler zit er nog in,al met al wekte het alvast wel vertrouwen tot een aankoop...........
Laat ik eerst even 3 tips geven voor degene die in de nabije toekomst wellicht van plan zijn een Vectra v6 van deze leeftijd aan te schaffen mbt tot het motorische gedeelte;
-uiteraard is dat zoals bij vele auto's de distririem,kosten zitten bij de dealer meen ik rond de 400e,belangrijk dus
-de egr klep,is wat minder duur dan de distri,meen iets van 180 euro
-spruistukpakkingen op het blok willen nogal eens gaan lekken en daar zit vooral enorm veel arbeid aan om die te vervangen!Zeker even goed op deze dingen letten dus alvorens je iets besluit.
Zonder de Vectra af te schilderen als niet degelijk of betrouwbaar, ga ik toch [persoonlijk] de volgende keer bij goede inruil of verkoop toch weer voor een model uit de hogere klasse,niet dat het allemaal gelijk tegenvalt,maar de bak schakelt een stuk voelbaarder over dan de net genoemde omega,wegligging is vooral in de bochten wat zweveriger en de eveneens net genoemde stoelen zitten ok,maar naar mijn mening dus wel wat te hard,geen onoverkomelijkheden,maar gewoon puntjes van kritiek.
Maar de Vectra is gewoon ok als middenklasser en de v6 loopt lekker heeft ruim voldoende vermogen om lekker mee komen in het verkeer,1 op 10 is op de rijksweg net haalbaar en de problemen met roest die zich nog wel voordeden bij de A vectra zijn bij dit model al redelijk tot geheel onder conrole.............
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee