Opel Vectra 2.2-16V Elegance (2003)

Opel Vectra 2.2-16V Elegance (2003)

UitvoeringVectra 2.2-16V Elegance
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2011

Eerste week met nieuwe aanwinst Vectra GTS

Een eerste korte reactie.

Heb nu een week geleden mijn Golf GTI ingeruild voor een Vectra GTS. Nu, een week en 1000 km later ben ik toch wel erg tevreden met deze aankoop. De auto zoeft over de weg, heeft altijd genoeg vermogen en is lekker stil. Met deze auto kan ik de komende jaren genoeg snelweg kilometers afleggen.

Eens kijken hoe de auto de eerste maand door gaat komen. Heb er in iedergeval veel vertrouwen in.

Update

Nu een paar maanden en ruim 7000km verder ben ik nog steeds tevreden met mijn aankoop. De auto bevalt zeer goed. Hij is lekker stil, zoeft heerlijk over de snelweg en is voorzien van een goede geluidinstallatie.
Ondertussen de einddemper van de uitlaat onder garantie laten vervangen. En bij de garage een tikkend geluid laten onderzoeken. Wanneer ik over een drempel rijd hoorde ik soms een vreemde tik alsof de schokdemper of iets anders los zit. Bij de garage hebben ze alleen niets kunnen vinden en alles zag er verder goed uit en zat goed vast. Hoor de laatste tijd de tik dan ook niet meer bij het rijden over de drempels.
Een ander klein probleem is de sensor voor de luchtdruk in de banden. Er gaat steeds een waarschuwingslampje branden voor de luchtdruk als ik harder dan 80km/h rijd. Met 18 inch velgen heb ik gelezen dat je ongeveer 2,6 bar aan luchtdruk moet hebben. Als ik onder de 2,4 bar of boven de 2,8 bar zit gaat het lampje ook al branden. Dit laat ik binnenkort maar eens nakijken. Volgende week komen er toch winterbanden op te zitten. Eens kijken of het probleem zich daarna nog voor zal doen.

Al met al ben ik (op de twee kleine probleempjes na) zeer tevreden met de Vectra.

Verkocht

Heb een paar leuke maanden gehad met deze auto, maar het brandstof verbruik begon mij echt enorm tegen te vallen. Met moeite haalde ik 1 op 10 terwijl ik helemaal niet stevig aan het rijden was. Aangezien ik nog geen week op een volle tank benzine kon rijden heb ik besloten de auto te verkopen. Jammer, want verder beviel hij prima.

Nu ben ik een stukje kleiner aan het rijden. Een VW Polo Highline uit 2002, even wennen qua afmetingen, maar het bevalt eigenlijk wel erg goed.

7,5