Opel Tigra TwinTop 1.4 Sport (2005)
Uitvoering | Tigra TwinTop 1.4 Sport |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ongeveer 2 jaar geleden kreeg ik vreselijk veel zin in een (betaalbare) cabrio
(voor mijn vrouw).
De keuze ging tussen een Opel Tigra Twintop of peugot 206 cc.
Bij Peugot in Tilburg kreeg ik voor een proefrit een 206 mee van 2 jaar oud, dat merk je toch.
Aangezien er bij Vullings in Tilburg zonder inruil nog wel te onderhandelen viel,was de keuze als echte opelman snel gemaakt.
Mijn vrouw gebruikt de auto in het algemeen, en als uitkonmt en in het weekend rijden we samen open.
Het is echt genieten, enkele broers van mij rijden motor.
Je kunt het natuurlijk niet echt vergelijken, maar wat zon en buitenlucht betreft kom je een heel eind.
Enige verbeterpunt dat ik kan vinden is eigenlijk het feit dat je het geluid van de richtingaanwijzer nauwelijks hoort en ziet op het dashboard, waardoor ik het ding bij inhalen en zo nog wel eens uit laat staan. De bagageruimte is ruim voldoende voor een weekend uitstapje of midweekje.Achter de 2 stoelen kun je nog een heel (Opel) koffer kwijt.
Wij hebben in 2 jaar tijd nog maar 17000 km gereden, maar probleemloos.
Als je zoals wij rustig rijden is een verbruik van 1 op 15 zeker haalbaar.
Omdat een cabrio volgens mij echt bedoeld is om rustig mee te rijden, heb ik ook bewust voor de 1.4 gekozen.
De kleur is helemaal zilver grijs, ik vind een dak van een andere kleur niet zo mooi. Waar ik onlangs wel van stond te kijken was het feit dat de dealer mij bij de 2e jaarlijkse inspectiebeurt adviseerde om het brandstof- en aircosysteem te laten reinigen. Ik heb het wel laten doen,maar ik vind dit wel erg snel, en riekt een beetje naar prijsopdrijving.
Misschien vragen enkele van jullie zich af,waarom is pas na 2 jaar met mijn review kom, maar er stonden niet zoveel twintops in, terwijl het echt een leuke auto is. Als ik weer echt iets nieuws te melden heb, dan laat ik het horen
geen