Opel Tigra 1.4i-16V (1995)
Uitvoering | Tigra 1.4i-16V |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Opel Tigra A ( 1995 )
De Opel Tigra is voor mij mijn eerste auto. Totaal verliefd geworden op het lijnenspel en de betaalbaarheid van deze coupé!
Ondertussen is de Tigra mijn liefkozing geworden en rijd ik nu een Astra coupé als dagelijkse auto, daar waar de Tigra in de stalling staat. De Tigra is nu 3 jaar in mijn bezit.
De Tigra heeft nogal wat zwakke punten, waarbij bij de aanschaf goed op gelet moet worden:
- Roest in de wielkasten achter
- Roest in de dorpels bij de deuren
- Controleer goed of de afwatering door de putjes gemonteerd in de gootjes als men de achterklep opendoet, goed heeft gelopen en of deze vrij zijn van vuil. Zo niet dan betekent dit dat er water de auto IN is gestroomd, waardoor inwendige roest is ontstaan.
- Roest rond het kofferbakslot
- Prestatie gewijs raad ik de automaat varianten af.
+ De auto's zijn uitgerust met een nagenoeg identiek motorblok. 1.4 ( 90 PK ) en 1.6 ( 106 PK ). Beiden blokken zijn goed van kwaliteit en zijn eigenlijk hetzelfde. De ene heeft alleen een nauwere luchtinlaat waardoor prestaties gedempt worden.
+ Men zegt ( en ik ben het daarmee eens ), dat de 1.4 door het rijden in de toeren, een leukere ervaring is dan de 1.6
Deze auto koop je met je hart. Niet voor het comfort. Sterker nog, de achterbank is door de lijn van de ruit, nagenoeg onbruikbaar voor volwassenen. De wegligging is leuk en speels. Betrouwbare auto mits goed onderhouden. Geen elektronisch gezeur. Simpel en doeltreffend. Een leuke beginnersauto, maar ten zeerste een liefhebbers auto. Vindt u een goede? koester deze, velen zijn weggeroest of zwaar verminkt.
De Tigra heeft mij nooit laten staan en krijgt nu een beter leven in de stalling. Ik doe er shows mee en ben er zeer trots op.. Ik hoop foto's toe te kunnen voegen.