Opel Senator 3.0i CD (1988)
Uitvoering | Senator 3.0i CD |
Bouwjaar | 1988 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Dit is volgens mij de lekkerste auto die je voor weinig geld kunt kopen. Hij is in gebruik erg duur ( ik scoor een verbruik van tussen 1:6.5 en 1:7.5) maar je krijgt er verschrikkelijk veel voor terug:
Een heerlijke 3.0 zescilinder met 177 pk en goede prestaties, ABS, cruise control, airco, alles electrisch, centrale deurvergrendeling, automaat met allerlei standen, en een in stugheid verstelbaar onderstel (sport, medium, comfort) waarbij de stuurbekrachtiging en de schakeltijden ook veranderen. Zo word de auto van een lichtsturende zwabber en deinbak opeens tot een redelijk straksturende en stuggeveerde auto die tot op hoge snelheden (top 222 km/h) stabiel blijft. Het vermogen op de achterwielen is trouwens een behoorlijk pretverhogende factor, hij is makkelijk te verlijden tot een mooie drift...
Het digitale dashboard met lampjes voor alles ziet er ook erg blits uit. Op naar zuidfrankrijk met 4 vrienden, er is ruimte zat, en hopelijk pakt dan het verbruik ook iets gunstiger uit.
Alleen wat buiige electronica, er is nooit iets stuk gegaan. En dat vindt ik voor dat ik hem nu van 320000 naar 340000 heb gereden toch een mooie prestatie van Opel.
Het aantal sterren voor de dealer is uit de lucht gegrepen, ik doe alles zelf.