Opel Kadett 1.6i LS (1989)
Uitvoering | Kadett 1.6i LS |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na mijn avontuurtje met een Peugeot 205 GTi zocht ik weer iets wat betrouwbaarders, aangezien ik voor de Peugeot goede ervaringen had met een Kadett van 200 euro ging ik weer op zoek naar een Kadett. Na eventjes internet afspeuren had ik er eentje gevonden, proefrit gemaakt en gekocht.
Het rijgedrag van de auto is nauwelijks sportief te noemen maar hij is wel heel goedmoedig en geeft duidelijk aan tot hoe ver je kan gaan qua bochtenwerk. Het is een zeer zuinige auto als je er ook normaal mee rijdt, vooral op de snelweg. Een verbruik van 1 op 17 is te halen, dat haal je niet met elke auto! Al met al is het een hele recht-toe-recht-aan auto met weinig poespas.
Kritische punten:
-Je kan de verwarming zo hoog stoken als je wil maar uit de middelste 2 ventilatieroosters komt koele lucht. Dit lijkt typisch Kadett aangezien mijn eerste dit ook had.
-Het interieur is gezien het formaat van de auto ruim zat en de stoelen zaten best goed, alleen bieden de originele voorste stoelen wat minder zijdelingse steun. Daarom had ik voor 2 GSI-stoelen gemonteerd
In augustus dit jaar ben ik met deze auto op vakantie geweest met 2 vrienden, er is toen 4000 km afgelegd in 10 dagen. We zijn naar zuid-Frankrijk geweest en daar veel rondgetoerd en we zijn ook nog een middag naar Monaco geweest. Dit was allemaal geheel probleemloos gegaan, als de auto een beurtje had gekregen was ik zo weer keer op en neer durven gaan!
Na de vakantie heb ik de auto verkocht. De auto was op zich goed, maar ik zocht weer wat nieuws aangezien ik vast werk (geld) had gevonden. Het was moeilijk om de Kadett weg te zien rijden met iemand anders achter het stuur, maar mijn volgende auto is een Alfa Romeo 75 2.0 Twin Spark geworden, en dat maakt natuurlijk weer veel goed.
Aan het begin:
- Accu
- Startmotor
- Klein probleem met de deursloten, dit zo gelaten
Na een paar weken:
- Koppakking (was geloof ik aan het begin al lek)
- Dynamo
Voor de vakantie is de auto op controle geweest, daarbij kwam naar voren:
- Sensor koelvin defect
- Remblokken voor versleten
Alles wat aan de auto gebeurd is heb ik zelf gedaan, ook de koppakking vervangen is thuis op de oprit gebeurd. Je kan (bijna) alles aan een Kadett zelf doen en dat drukt de kosten natuurlijk enorm.