Opel Kadett 1.4i LS (1991)
autoreview
Signalement
Uitvoering | Kadett 1.4i LS |
---|---|
Versnellingen | 4, Handgeschakeld |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
KM-stand bij aanschaf | 100.000 km |
KM-stand laatst | 0 km |
ERVARINGEN
Als klein jongetje had ik het altijd al over een Opel Kadett. Ik weet niet waarom maar dat was gewoon echt de auto voor mij. Mijn ouders hebben er ook nog twee gehad, een witte 3 deurs 1.7D en we hebben een 1.8i station gehad op LPG. Nu ben ik oud genoeg om zelf te gaan zoeken naar auto´s en ben ik zeer toevallig bij een universele Bovag Garage een witte 1.4i uit 1991 tegen gekomen. Dus eentje met een 5-versnellingsbak en een 3 spaaks stuur.
De auto bevalt me tot nu toe heel goed. Ondanks dat er maar een 1400 motor in ligt, kun je er nog wel redelijk snel mee rijden. Zolang je de toeren maar boven de 2.800 RPM houdt. Er zit geen toerenteller standaard in, maar voor 40 euro kun je die makkelijk inbouwen.
Vooral tot de 140 loopt het nog wel redelijk snel door, en daarna loopt die gestaag door naar de 160, en er kan zelfs 175 op de teller komen te staan. Maar het grootste voordeel van deze motor zit hem in het verbruik. Zelfs als je af en toe het gaspedaal volledig vloert kom ik niet onder de 1:14. Op de vakantie heb ik zeer rustig gereden, en toen kwam ik zelfs tot een verbruik van 1:18.5. En er ligt een benzinetank in van 52 liter, dus 700 km kun je zo wegrijden.
De stoelen zitten lekker, en je hebt zelfs hoogteverstelling in deze versie. En je kunt wel een goede positie achter het stuur vinden. Het enige nadeel is dat er geen stuurbekrachtiging op zit, maar daar hebben ze de stuurknop voor uit gevonden. Het nadeel van deze auto is echter wel het onderstuur. Er zitten nu Michelin Eco banden op (voor) van de maat 175/70 R13 en die verliezen nogal snel hun grip in de bocht.
De kofferbak van de auto is zelfs nog wel vrij groot als je deze vergelijkt met moderne auto’s. Zeker als je de achterbank neerklapt. Een herenfiets past er in zijn geheel in.
PROBLEMEN
Toen ik de auto kwam bekijken was de benzineleiding poreus, tot het filter. Dus er is een nieuwe leiding in gekomen.
En de schakelaar van de achteruitverlichting was kapot en deze is vervangen.
Bij het maken van een proefrit voel op dat de kleppen nogal ratelden. Dit kwam doordat er waarschijnlijk niet echt een goede kwaliteit olie in de motor zat, dus toen is de motor geflusht. [schoon gespoeld] en nu is het al stukken minder.
En ja, ook deze opel heeft last van de merkziekte, roest bij de achterste wielkasten maar het valt nog mee.
De APK zit eraan te komen [januari 2004], maar ik denk dat de auto er wel doorheen zal komen.
Dat is t.z.t. wel te lezen bij de update.
Nou de APK keuring is inmiddels geweest. Kosten 50 euro, en verder niks! De auto is er in een keer helemaal door heen gekomen. Er was alleen de opmerking gekomen dat volgend jaar er laswerk aan komt. Waarschijnlijk moeten dan ook de fuseekogels vervangen worden aangezien daar een klein beetje speling op zit. Maar nog binnen de perken van de APK keuring.
Voor de rest rijdt de auto nog steeds zonder problemen. Aan onderhoud doe ik eigenlijk helemaal niks, (alleen af en toe oliepeil checken + bandenspanning en dat soort dingetjes voor de rest is de auto het me niet waard). Dus alles bij elkaar genomen heb ik echte mazzel met deze auto (tot nu toe)en is het zeer goedkoop rijden geblazen.
- Betrouwbaarheid
- Prestaties
- Comfort
- Kosten
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja
Beoordeel deze review
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid. Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen zal de gemiddelde beoordeling getoond worden.
Lezersreacties (0)
Reageren