Opel Kadett 1.3 S L (1987)

Opel Kadett

UitvoeringKadett 1.3 S L
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf1999

De plus punten zijn de ontzettend goede wegligging, hij is lekker vlot (zeker voor een 1.3) en best zuinig. (1:12 op lpg) Persoonlijk vind ik hem ook lekker zitten en besturen, al is mijn vriendin het daar niet mee eens.
Ik rij op gas, en heb ondanks de hoge km-stand nooit problemen gehad met de motor. Mijn ouders hebben een Ascona 16S (zelfde soort motor) en die zitten op 425.000 km (ook op gas) en deze hebben ook nooit problemen gehad. Dus de motor is ontzettend sterk.
Iets anders is dat de auto makkelijk zelf te onderhouden is. De onderdelen zijn goedkoop en makkelijk te vervangen. Er is ontzettend veel aanbod indien je er een andere motor of versnellingsbak o.i.d. in zou willen en ook dit is niet bijzonder moeilijk. (wel eens gedaan bij iemand anders zijn kadett en bij de corsa.)

De minpunten zijn dat er een vier-bak inzit. Op de snelweg maakt hij dan veel lawaai.
En natuurlijk de roest. De welbekende kwaal van roestende balken en achterspatborden. Maar indien dit bijgehouden wordt (1 dag/jaar) valt daar zeker mee te leven.

Doorgerotte balken, deze heb ik volledig vervangen. Dit was met twee man ongeveer één dag werk.

Kapotte uilaat.(alle delen zijn al een keer kapot geweest). Vervangen duurt maximaal een uurtje per deel.

Een kappotte homo-kineet. Dit was mijn eigen schuld, de hoes was kapot en ik wist toen nog niet wat dat ratelende geluid inhield. Dit vervangen was twee uurtjes werk.

Voor de rest gewone slijt onderdelen, zoals remschijven, remblokken, dempers, enz. Maar dat mag ook wel bij deze km-stand.