Opel Kadett 1.3 N LS (1987)

autoreview

Opel Kadett 1.3 N LS (1987)

Signalement

UitvoeringKadett 1.3 N LS
Versnellingen4, Handgeschakeld
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf70.500 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Deze auto aangeschaft voor slechts € 400,00, omdat ik vanwege eigen bedrijf met spoed een goedkope auto nodig had. Km-st. volgens vorige eigenaar 170500 bij aanschaf, maar kan ook goed 270500 zijn...
De auto rijdt, als ie eenmaal warm is, gewoon zeer goed. Zeker gezien de investering.

Eind-oordeel: als je een goedkope auto zoekt, met veel ruimte, bij laag gewicht, die redelijk zuinig rijdt: doen! Ik heb in half jaar 20.000 km gereden voor bij elkaar €500,00.
Bijkomend voordeel: Op elke autosloop liggen de onderdelen voor het oprapen, er rijden er nog genoeg van rond en zijn er veel van gemaakt. Auto is makkelijk in onderhoud.
Nadeel: Controleer voor aanschaf wel of de balken niet zijn doorgeroest, want dan kom je niet meer door de APK. Dit is kostbare reparatie, en meestal zijn auto’s van die leeftijd/ prijs dat niet meer waard.
Dit is een euvel dat, volgens eigen ervaring (ouders hadden ook een kadett van die leeftijd en is daarop afgekeurd) en monteurs vaak voorkomt bij Kadetts van bwjr. eind jaren 80 zijn gemaakt.

PROBLEMEN

* Enige reparatie: Na enkele maanden een poreuse slang moeten vervangen, waardoor koelvloeistof lekte.
Hier is de auto niet meer helemaal 100% van bekomen. Hij zuipt koelvloeistof als benzine.

Drie weken geleden is de auto begonnen met roken, ook weer vanwege problemen met de keolvloeistof en radiator.
Volgens monteur gescheurde koppakkingen. Reparatie zou meer gaan kosten dan de aanschafprijs. Aangezien de auto waarschijnlijk niet meer door de keuring (mei 06) komt vanwege de voor oude Opel Kadetts welbekende problemen van roestende balken na een jaar of 15.
Bij autohandel goedje gehaald om kleine haarschueurtjes te dichten in radiator/ motorblok.
Kosten € 10,95, een beetje gepriegel (ik ben volkomen a-technisch): maar de auto rookt niet meer en ik kan dus nog even verder.

* Start niet altijd goed, handmatige sjook. Slaat als ie niet warm is eerste paar km regelmatig af.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens