Opel Insignia Sports Tourer 1.5 Turbo 165pk Innovation (2020)
Uitvoering | Insignia Sports Tourer 1.5 Turbo 165pk Innovation |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Eerste indruk na bijna 2 jaar
Dit is mijn 2e Insignia van het B model. Eerder schreef ik een review over mijn eerste ( PP-058-X ) ook een 1.5 Turbo met 165 pk in de Innovation uitvoering.
Met veel plezier en genoegen heb ik gereden in bovengenoemde auto. Tóch wilde ik nog iets anders:
Begin 2022 vond ik een 2e hands versie bij een voor mij bekende Opel dealer:
Insignia 1.5 Turbo automaat met 165 PK met:
- Panorama dak
- 18 inch lichtmetalen velgen
- AGR stoelen
- Deels digitaal dashboard
- Lage kilometerstand
Vanaf dag 1 ben ik gaan rijden met deze auto met een grote glimlach. De auto is zeer ruim, vrij van rammeltjes of kraakjes. Het is een heerlijke reisauto vooral op de snelweg. Prima verbruik, 6.5 l / 100 km gemiddeld over nu 26.000 km met deze auto . Uiteraard (met 900.000 km Opel ervaring) zonder klachten of problemen.
Net als bij de vorige auto ben ik blij met de enorme ruimte. Mijn stiefzoon van ruim 2 meter kan prima zitten achter mij met mijn 1.85 meter. De stoelen zitten prima. Ook na 1.300 km ( mijn laatste reis naar Zweden ) Het infotainment systeem is voor mij prima. Navigatie en geluid prima. Ik heb wel wat ervaring met Volvo en VW. De Opel is in deze vergelijking duidelijk nummer 1 Vanwege betrouwbaarheid, bouwkwaliteit ( het dashboard hoeft geen knuffel factor te hebben, wat een onzin ! ) en imago speelt bij mij helemaal niet.
Kortom: een geweldige auto !
Fijne auto !
Zie review
Kleine update
Net terug van vakantie uit Hongarije. Veel autobahn kilometers in Duitsland tot ongeveer 180 km/h ( met fietsdrager en twee racefietsen ) Het blijft een heerlijke auto. Probleemloos in juni een beurt met APK voor nog geen 300 euro. De Insignia is super ondergewaardeerd; het is een ruime fijne auto met heerlijke AGR stoelen, prima wegligging en uitermate stil en rustig. De automaat doet het goed maar de 8 traps in mijn Astra is net iets beter in het directe vergelijk. Er staat nu bijna 62.000 km op de teller. Ik hou m nog wel een tijdje ! Verbruik tijdens de vakantie op 3.100 km's: 8.1l/100 km

Opel Insignia Grand Sport 1.5 165pk Turbo OPC Executive HuD|Dodehoek|Camera|LED
- 2019

Opel Insignia 1.5 Turbo Innovation | Panoramadak | Stoelventilatie | Massage | OPC Line | Head-Up | 360 camera | Carplay | Matrix LED
- 2017

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 170PK ECC LMV SPORTSTOELEN NAVIGATIE