Opel Grandland Electric 73kWh Business Edition (2025)
| Uitvoering | Grandland Electric 73kWh Business Edition |
| Versnellingen | 1, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 1 km |
| KM-stand laatst | 5.250 km |
Wat een slagschip!
Mijn nieuwe leaseauto is een Opel Grandland, en meteen ook mijn eerste volledig elektrische auto. De keuze voor dit model was allesbehalve toevallig: het trekgewicht, de ruimte en het ontwerp gaven uiteindelijk de doorslag. De beslissing stond wel onder enige tijdsdruk vanwege de aangekondigde wijzigingen in de bijtellingsregels — die overigens kort na bestelling weer werden uitgesteld. Betrouwbare overheid, zullen we maar zeggen 😉.
Ik heb gekozen voor een aantal extra opties die voor mij echt verschil maken:
• Head-up display
• Focal geluidssysteem
• Extra geluidsgeïsoleerde ruiten
• Voorruitverwarming
• Warmtepomp
• Afneembare trekhaak
Rijervaring
Wat een slagschip. In de positieve zin van het woord. De auto rijdt heerlijk comfortabel, ligt rustig op de weg en voelt volwassen en stabiel aan. De stoelen zijn erg prettig, ook op langere ritten. Hij is snel genoeg wanneer dat nodig is, opvallend stil en laadt bovendien netjes vlot.
Minpunten
Het verbruik in de winter is aan de hoge kant en de actieradius is behoorlijk optimistisch weergegeven — iets om rekening mee te houden. Bij het monteren van de trekhaak bleek de subwoofer niet meer aangesloten te zijn, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dat gezegd hebbende: de service rondom dit issue was correct, vriendelijk en snel opgelost.
Wat echt tegenvalt, is de app. Die is ronduit slecht: traag, onbetrouwbaar en verre van intuïtief. Dat voelt niet meer van deze tijd, zeker bij een moderne elektrische auto.
Conclusie
De Opel Grandland is een comfortabele, ruime en stille elektrische auto met een volwassen rijgevoel en fijne extra’s. Geen perfecte auto — vooral softwarematig niet — maar als reisauto en dagelijkse metgezel een hele prettige keuze.
PRIVATE LEASE Opel Grandland
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Opel Grandland 1.6 Turbo Plug-in-Hybrid GS | Nappa leder | LED matrix | 20'' lichtmetalen velgen | Panoramadak | HUD | Camera's rondom | Focal audio | Stoelmassage
- 2025

Opel Grandland 1.2 136PK Turbo Hybrid GS Advanced 360 Camera | Navigatie | Leder interieur | Apple Carplay |
- 2024

Opel Grandland 1.2 Turbo Hybrid Business Edition Elektrisch bedienbare achterklep/Stoel verwarming.
- 2025

Opel Grandland Electric Long Range: dit kost 700 kilometer rijbereik

Test: Opel Grandland Electric Long Range - Enorme accu is een zwaar medicijn tegen actieradiusstress

Opel Grandland Electric vs. Toyota bZ4X – Elektrische SUV's die stiekem best wel MPV zijn

Test: Opel Grandland (2024) – Meer van alles