Opel Corsa 1.8-16V GSi (2002)

Opel Corsa
Opel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa - interieurOpel Corsa - interieurOpel Corsa - interieur

UitvoeringCorsa 1.8-16V GSi
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Na twee Nissan Micra"s en een Almera te hebben gereden met toch wel wat angst de overstap gemaakt naar een Opel toe. Als Nissanrijder ben je namelijk verzekerd van een probleemloze auto... en bij Opel weet je het maar nooit. Maar toch... Op vrijdagmiddag stond ie dan te glimmen in de showroom... Mijn nieuwe Opel Corsa 1.8 GSI, zilver van kleur.
Met een laatste blik in de achteruitkijkspiegel naar mijn Almera reed ik voorzichtig weg bij de dealer. Als advies van de verkoper kreeg ik mee om de eerste 1000 kilometer de motor niet boven de 4000 toeren te laten uitkomen. Op mijn gemak draaide ik de snelweg op en gaf wat gas... heerlijk, wat een verademing, na een 1400 motor van Nissan nu een lekkere 1.8 die je zonder probleem brengt op de kruissnelheid van je keuze. Met de woorden van de verkoper nog in mijn achterhoofd besloot ik mij maar eens een keer aan de snelheid te houden en drukte bij 120 km/u de cruise control in. Even, heel even nog dacht ik aan mijn oude vertrouwde Nissan... de auto waar ik ruim 3 jaar probleemloos in had gereden... maar het mooie dashboard, de witte wijzerplaten en de blik van die Opel Corsa rijder in zijn 1.2 Corsa deden deze gedachte snel verdwijnen. Echter kwam het verlangen naar mijn Nissan plotseling weer wreed terug toen er naast die mooie witte tellerplaten wat waarschuwingslampjes gingen branden!
Gelukkig wist de Opeldealer direct dit probleem op te lossen(sensor van de krukas) en sinds die tijd heb ik geen moment meer aan mijn Nissan gedacht! Wat een heerlijk wagentje, stoer met zijn spoilers, maar niet te schreeuwerig, gewoon een dik karretje om te zien! Heerlijke motor, die in combinatie met de sportversnellingsbak zorgt voor genoeg trekkracht in iedere versnelling. Het blijft telkens weer leuk om die verbaasde gezichten te zien van BMW rijders die zich afvragen hoe het kan dat die kleine zilveren Corsa tot twee keer toe als eerste weg is bij het verkeerslicht. Met de Corsa heb je een lekker monstertje, die mede door de electronica zoals traction control goed in de hand is te houden... soms iets TE goed naar smaak van deze eigenaar.
Minpuntjes zijn het relatief hoge toerental bij 120 km/u door de sportversnellingsbak. Opel zou er goed aan doen om hier te kiezen voor een 6-e versnelling waardoor op kruissnelheid meer rust in het interieur zou zijn. Ook vervelend is het om elke 420 kilometer alweer bij de benzinepomp te staan. Een grotere benzinetank zou een uitkomst zijn!

Na 20 kilometer een kapotte krukassensor, welke direct werd vervangen door de dealer. Verder geen klachten tot op heden.

7,0

PRIVATE LEASE Opel Corsa