Opel Corsa 1.7 CDTi Cosmo (2008)

autoreview

Opel Corsa
Opel CorsaOpel Corsa 3-deursOpel Corsa 3-deursOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa

Signalement

UitvoeringCorsa 1.7 CDTi Cosmo
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf4 km
KM-stand laatst61.800 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

  • 4 km

Sinds maart 2008 ben ik in bezit van een Corsa-D, er staat nu 5500 km op te teller dus werd het wel eens tijd voor een review.

Ik heb voor een Corsa gekozen omdat mijn vorige auto dure mankementen begon te vertonen en Opel op dat moment goede financiële voorwaardes had (drie jaar lang renteloos afbetalen). Bovendien heb ik een goede inruil prijs gekregen voor mijn Audi A3. Het heeft mij de nodige hoofdbrekens gekost om van een A3 over te stappen naar een Corsa maar gezien het een splinter nieuwe auto betrof heb ik het erop gegokt. Met wisselende gedachten achteraf…

Na een aantal keer praten en onderhandelingen met twee verschillende dealer bedrijven heb ik uiteindelijk een Corsa-D Cosmo 1.7 CDTI besteld in de kleur Black Sapphire. Gezien mijn lengte (1m95) heb ik gekozen voor de 3-deurs versie. De instap van een 5-deurs is wel te doen maar met de 3-deurs is het toch iets makelijker.

Exterieur:
De voorgaande modellen van de Corsa heb ik nooit wat gevonden. Te klein en te saai. Dit nieuwe model springt er voor mij persoonlijk veel meer uit. Een stuk gegroeid ten opzicht van het C model en vele malen sportiever. Dit word nog eens vergroot doordat ik er voor gekozen heb voor het Sport & Style pakket, hierdoor staat de auto op een verlaagd sport onderstel, is de sturing iets progressiever en zitten er 17 inch wielen onder. Als verlichting heb ik gekozen voor AFL, Adaptive Forward Lighting, deze laat extra lampen branden wanneer men op lage snelheid een bocht instuurt, of een afslag neemt. Bovendien word de intensiteit van het licht automatisch aangepast aan de snelheid die men rijdt. Pluspunt is dat ze automatisch aan- en uitgaan. Park-pilot (helaas alleen achter) zit er standaard op evenals mistlichten voor.

Standaard is de uitlaat naar onder afgebogen en is hij aan de achterkant niet te zien. Opel laat in de reclame boekjes echter auto’s zien met chromen pijpjes naar achter. Gezien ik dit een stuk mooier vind heb ik de dealer voor aflevering een Irmscher sport uitlaat laten monteren met links en rechts een pijpje. Ook heb ik gekozen voor chromen Irmscher deurgrepen. Iets wat met een zwarte auto al snel tot zijn recht komt.
Opel heeft om één of andere reden besloten na februari 2008 geen stoot lijsten meer te leveren, schijnt iets te maken te hebben met het milieu. Het gebrek aan de lijsten maakt de deur erg kaal en gevoeliger voor schade. Gelukkig gaf mijn dealer aan dat zij er nog wel aan konden komen, echter zouden hiervoor wel kosten berekend worden. Het aankopen, laten spuiten en monteren voor aflevering heeft me 280 euro extra gekost maar is het dubbel en dwars waard.

Interieur:
Gezien ik jaarlijks toch een kleine 40.000 km moet rijden heb ik gekozen voor een aantal comfort opties. Waaronder Airconditioning met ECC (Electronic Climate Control), Technic pakket (Boordcomputer en Cruise Control), Winter pakket (stoel- en stuurverwarming).
De ECC werkt erg prettig, alleen even de temperatuur instellen en de rest gaat automatisch, desgewenst kun je handmatig de instellingen veranderen. Extra airco instellingen kunnen ook via de boordcomputer gedaan worden die je tevens de nog afteleggen kilometers, huidige en gemiddelde verbruik zien. Jammerlijk is de bandenspanningsensor alleen voorbehouden is aan de OPC versie, ik had hem graag op mijn Corsa gezien.
De cruise control is een draaibare knop die je naar voor en naar achter kan bewegen, respectievelijk inschakelen en snelheid herstellen. Stoppen doe je door een knop aan de zijkant in te drukken of de rem / koppelingspedaal te bedienen. Wat redelijk irritant is is dat de knop 100% omgedraaid moet worden voordat deze aangrijpt, dit in combinatie met het feit dat de schakelaar net iets te ver van het stuur is geplaatst zorgt ervoor dat de cruise control af en toe niet aanpakt.
Erg blij ben ik met het winter pakket, op de koude dagen heb je lekker warme handen aan het stuur en de stoelen verwarmen je onderwerk prima.
Standaard zit er op de Corsa Cosmo het weather pakket met een regensensor en zelf dimmende binnen spiegel. De CD30 MP3 audio installatie met zeven speakers stelt teleur, het klinkt allemaal erg dof, zwaardere speakers waren meer op zijn plaats geweest. Het midden console is uitgevoerd in piano-black waarvan vooraf al bekend was dat deze krasgevoelig is. Ondertussen kan ik dit beamen, echter gezien je gebruik kan maken van diverse knoppen aan het stuur kun je het midden console ontzien. De Cosmo is voorzien van half lederen comfort stoelen welke een goede zijdelinkse ondersteuning bieden, de zit van de stoel is van stof, de zijkanten van leer. Voor aflevering van de auto heb ik de dealer gevraagd een lederen midden armsteun te monteren.

Motorisch:
De motor is de nieuwste doorontwikkeling van het oude Isuzu 1.7 blok, ditmaal voorzien van de nieuwste common-rail technologie. Het blok levert 125pk en 280 Nm koppel. Dit klinkt als snel maar zo ervaar ik dat geheel niet. Het vermogen zit als veel diesels bovenin de toeren en het hoge koppel is pas vanaf 2300 toeren volledig beschikbaar. Onder de 2000 toeren is het blok bijna dood, er is geen versnelling waar te nemen en je kom pas weer vooruit als je lang wacht of terug schakel. Boven de 2300 kun je spreken van een duw in je rug. De 6-bak is leuk alleen wel boven de 120 kilometer per uur, daaronder verbruik je meer als dezelfde snelheid in de vijfde versnelling. Opel geeft een gemiddeld verbruik van 4,8 liter op 100 km op. Dit haal ik ondanks een rustige rijstijl (met veelvuldig gebruik van de cruise control en meestal zonder airco) niet. Hoewel de optimistische boordcomputer 5,4 l/100km aangeeft kom ik bij de pomp niet verder dan een lage 1 op 17. Het verbruik zou stukken omlaag kunnen als het diesel partikel filter (lees roetfilter) niet zoveel brandstof tot zich zou nemen. Pluspunt is dat de motor stil is, de motor lijkt totaal niet op de 1.9 CDTI’s zoals in de Astra.

Update 09-04-2009:
Gemiddeld brandstof verbruik is na 40.000 km nog hetzelfde. Ongeveer 1 op 17. De tijd die het roetfilter nodig heeft om te regenereren is korter geworden. Je zou denken dat dit het verbruik ten goede moet komen maar dat doet het niet. Ik ben bang dat de motor zelf iets meer is gaan verbruiken hetgeen elkaar compenseert.

Waar ik me steeds meer aan begin te irriteren is de cruise control. Deze grijpt steeds minder snel aan. Je moet de knop goed en lang in de maximale uitslag houden om hem te activeren. En wanneer hij wel aangrijpt houd hij de huidige snelheid niet vast, hij gaat er telkens een paar kilometer onderzitten.

De kraakjes in het midden console beginnen langzamerhand ook meer de boventoon te voeren.

Ik heb de gebruikerskosten van voldoende terug gehaald naar onvoldoende. Niet alleen omdat het verbruik me tegenvalt maar ook omdat ik kosten moet maken aan het huren en aftanken van (benzine) auto's wanneer de mijne voor reparaties bij de dealer staat. Inmiddels heeft de Corsa in één jaar al 10 maal volle dagen bij diverse dealers moeten doorbrengen voor reparaties onder garantie. Het kost me niet alleen geld maar ook veel tijd en kopzorgen. Vooral dat laatste hoort gewoon niet bij een nieuwe auto.

Problemen / Historie

  • 61.800 km

Onder de Corsa zit een zelf regenererend partikel filter. Wanneer dit filter vol zit schiet het huidige verbruik omhoog met een extra 4 liter op 100 km. Bovendien is er voor mijn achter liggers een smerig naar verbrand rubber ruikende geur te vernemen. Volgens de Opel monteurs hoort dit proces zich om de 1500 km ter herhalen over een kort traject. Bij mij herhaald het proces zich om de 700 km en is de duur van het proces wisselend. Dit doet het verbruik geen goed. Ik heb de Opel dealer op de hoogte gebracht en zij geven aan dat dit niet hoort zoals het moet. Echter weten zij niet wat het probleem kan zijn en moeten informeren bij Opel Nederland. Tot nu toe nog niets vernomen over een eventuele oplossing.

Na 4000 km is de gehele koppeling-bediening mechanisme onder garantie vervangen. Er zat een weerstand in het koppeling pedaal wat erg vervelend rijden was. Tijdens deze zelfde reparatie heb ik de garage de bestuurders deur laten nakijken, regelmatig verschijn de melding “open” op het instrumenten display op het moment dat ik weg reed.

Bij 7700 km terug geweest naar de dealer vanwege klapperende ruitenwissers op de voorruit bij hoge snelheid, verholpen door meer spanning op de wisserarmen te zetten.

Update 4-6-2008:
Bij 8900 km is de auto op verzoek van de dealer terug gegaan naar de garage. Men wil kijken naar de roetfilter. En wat blijkt: de eerder opgegeven 1500 km cyclus voor filter blijkt niet zo te zijn, het filter is ingesteld op een cyclus variërend van 500 tot 1000 km om aan gunstige milieu waardes te komen.

Update 23-06-2008:
Bij 10500 km terug naar de dealer, twee bolletjes van de rechter achterlicht unit doen het niet, bleken geen voeding meer te krijgen, na een uur opgelost. Op mijn vraag waarom de auto geen melding gaf via het check-up systeem kreeg ik te horen dat deze niet in de auto zit. Het schijnt zo te zijn dat er twee verschillende instrumenten panelen in de Corsa zitten, de één heeft de functie wel, de andere niet. Zeer irritant punt gezien ik in de duurste uitvoering van de Corsa rij.

Bij 11100 km op hogere snelheid (120km) en tegenwind wederom klapperende / resonerende ruitenwissers, bij volgende bezoek aan de dealer maar weer laten nakijken.

Update 01-08-2008:
Auto naar de dealer gebracht met niet alleen bovenstaand probleem maar nog een aantal extra problemen:
- Geklapper op het raam bij hogere snelheid.
- Cruise Control weigert te activeren, CC icoon knippert.
- Rammel in passagiers portier.
- Bij het aanzetten van de airco eenmalig een metaalachtig geluid te vernemen, boardcomputer slaat vast, geen knop en scherm werkt meer.
- Bij koude start in tweede versnelling een hapering in het motorvermogen.
- Motor schommelt af en toe in toeren (800 tot 950 toeren).
- Komen druppels water uit de ventilatie gaten wanneer ECC naar hogere ventilatie gaat na uitschakelen airco.

Door dealer aangedragen oplossingen:

- Klapperend geluid zou verholpen moeten zijn door iets extra vast te zetten in de wielkasten.
- Cruise control is een bediening fout, alvorens je de CC activeert moet je eenmaal op de rem hebben gedrukt. Nooit eerder van gehoord maar schijnt zo te zijn.
- Rammel in deur is verholpen door stukje rubber toe te voegen achter de bekleding.
- Metaalachtig geluid kan voorkomen bij hoge temperatuur verschillen, dat de boardcomputer vast sloeg zou een crash in de software zijn. Gezien het maar één maal gebeurt is moest ik het in de gaten houden.
- Hapering in motorvermogen in tweede versnelling en de motor schommelingen kon men niet reproduceren en wist men geen oplossing op. Ook Opel Nederland is onbekend met dit probleem maar er moest wel bij gezegd word dat de combinatie 1.7 CDTi en Corsa-D nog vers is.
- Water uit de gaten bij automatisch inschakelen ECC (maximaal wazen) zou normaal zijn. Dat de bestuurder nat word moet men maar voor lief nemen of automatisch modus ECC uitschakelen alvorens men de auto verlaat.

Update 12-09-2008:
Bij 19.500 km,auto voor de vierde maal teruggebracht naar de dealer voor een repeterend probleem, geklapper op het raam bij hogere snelheid. Na eerst de wielkasten voor te hebben verdacht zou nu de parafaan plaat het probleem veroorzaken, is verstelt en zou nu over moeten zijn. Na eerder te hebben geklaagd over het gebrek aan het “check-up” systeem was het mooi om te horen dat de dealer een extra computer besteld heeft die gaat aangeven welke verlichting het niet meer doet. Verder heeft de dealer de motorolie bijgevuld, zat aardig dichtbij de minimale waarde.
Minder om te horen was dat de dealer een lichte schade gezien heeft aan de voorkant, heeft toch een of andere onverlaat met zijn auto tegen de mijne gezeten.

Update 19 januari 2009, 32.551km.
Bij 29500 km afspraak gemaakt bij de Opel dealer in Den Helder voor het inbouwen van de body control unit onder garantie en het laten uitvoeren van de 30.000 km beurt (kleine beurt). Bij afhalen van de auto was men helaas de beurt vergeten te doen dus daar later nogmaals een afspraak voor gemaakt. Dealer heeft echter tijdens de inbouw van de body control unit ook de software ge-updated van de auto. Waar ik hoopte op een lichte daling in het verbruik is dat helaas niet het geval. Verbruik blijft nog steeds 5,8l/100km bij de pomp. Verder geen verandering waarneembaar door de software update.

De schommeling in het stationair toerental na een rit op de snelweg komt wat vaker voor. De motor trilt / vibreert onregelmatig en maakt geluiden die het normaal niet doet. Optrekken zonder extra gas geven resulteert in afslaan. De dealer weet geen raad, men kan het probleem niet en kan het ook niet reproduceren.

Wat het meest vervelend is is dat er al een kleine 7000 km een dikke rammel te horen is in de B-stijl aan de bestuurder kant. Is duidelijk hoorbaar bij slecht wegdek of een bass producerend liedje. Probleem tot twee maal toe aangegeven bij de dealer maar net als de schommeling in de motor weet men geen raad gezien men het niet kan reproduceren. Raar want ik loop me er continu aan te ergeren.

kosten 30.000 beurt: 260 euro.

Inmiddels een andere dealer bezocht voor het gerammel in de deur / B-stijl. Na een klein stukje rijden een afspraak gemaakt voor het verwijderen van de kraak. Monteur hoorde hem gelukkig ook, tevens werd de speaker linksachter als verdacht kapot bestempeld, word besteld. Als klap op de vuurpijl een vibrerend geluid uit de luchtkanalen. Klonk de monteur als een probleem dat wel vaker bij Corsa's voorkomt, namelijk kapotte lagers van de kachelmotor. Ook deze word eerdaags vervangen.

Update 22-02-09:
Na garage bezoek is het gerammel in de B-stijl voorbij. Het waren losse kabels die achter de b-stijl zijn weggewerkt. Deze horen met drukkers op hun plaats gehouden te worden echter waren af-fabriek niet vast gezet of los gegaan tijdens het rijden.

De garage heeft de kachelmotor niet vervangen. Uit een eerder geval bleek dat de klacht met een nieuwe kachelmotor hoogst waarschijnlijk weer terug komt. Opel heeft het probleem in behandeling omdat mijn Corsa lang niet de enige is. Men wil afwachten tot er nieuws komt vanaf Opel Nederland. Omdat het geluid niet altijd aanwezig is en overstemt kan worden door de radio een tandje harder te zetten ga ik daar tot nu toe mee akkoord. Het moet echter niet te lang duren of erger worden.

Het probleem met schommelende toeren bij stationair draaien begint stukken erger te worden. Na bijna elke lange rit begint het toerental te schommelen bij stilstand. Opel Nederland kent het probleem (nog) niet. Een mogelijke oorzaak is een falende EGR klep en daarom is besloten om deze onder garantie te gaan vervangen.

Na twee maanden rijden op nieuwe winterbanden (Michelin Alpin PA3) een vreemd slepende geluid te horen in het snelheids bereik van 60 tot 80 km. Na een ritje met een monteur er achter gekomen dat de achterbanden aan het cuppen waren. Oorzaak is waarschijnlijk de combinatie achteras van de auto en rubbersamenstelling van de banden. Hoe ik dit moet gaan oplossen ben ik nog niet helemaal achter. Reactie's zijn welkom...

Update 09-04-2009:
Inmiddels is de EGR klep vervangen en het stationair toerental aangepast (verhoogd) naar 900 toeren. Dit lijkt het euvel met schommelende toertallen bij stationairloop te hebben opgelost. Bovendien is de motor ondanks iets meer toeren een stuk rustiger en weg trekken vanaf stilstand gaat ook iets makelijker.

Tijdens een rit op de snelweg ging de auto in noodloop, dit was te merken aan het gebrek aan koppel en een begrenst toerental. Belletje gepleegd naar de dealer en gevraagd of doorrijden mogelijk was, was geen probleem. Oorzaak bleek een (turbo) laaddruk sensor te zijn die foutieve waardes doorgaf. Inmiddels ook weer vervangen onder garantie.

Update: 07-05-2009:
Tijdens de eerste wat warme dagen van dit jaar (+20 graden) trok de airco het niet meer. De automatische airco was vol aan het blazen met wisselende intervallen tussen koude en warme lucht. Bij de dealer er achter gekomen dat de installatie te kort koude middel aan boord had. Als oorzaak werden twee opties genoemd, of er was een lekkage of de installatie is niet voldoende afgevuld bij de fabriek. Gezien er fabriek-af kleurloze koude middel word gebruikt valt deze tijdens lekkage niet op. Onder garantie is de installatie opnieuw gevuld met gekleurde koude middel om mogelijke lekkage later te kunnen zien.

Na een kleine twee weken opnieuw een airco die vol aan het blazen is met warme en koude lucht over een lange periode. (buitentemp 21,5 graad, airco op 22 graad). Opnieuw een afspraak gemaakt bij de dealer. Echter alles blijkt nog op niveau te zijn en de airco regelde automatisch af. Enig verschil was dat de buiten temp op dat moment 13 graden was. Het advies was dit euvel in de gaten te houden en op het moment dat het zich weer voordoet gelijk langs te komen.

Update: 02-09-2009

Er zijn alweer een paar maanden gepasseerd sinds de laatste update. Ik wou dat ik kon melden dat het probleemloze maanden waren maar dat is helaas niet zo. Het gesteggel met de airco heeft lang voort geduurd. Na meerdere malen terug te zijn geweest naar de dealer is uiteindelijk in overleg met Opel Nederland besloten om de hele airco unit met uitzondering van de computer te verwisselen voor een nieuw exemplaar. Bij het ophalen van de auto de mededeling gekregen dat de auto weer prima een uitvoer temperatuur van acht graden behaalde. Vol verwachting met de auto huiswaarts gegaan om al na een paar kilometer er achter te komen dat de airco weer vol begon te wasemen en de temperatuur weer opliep. Eenmaal thuis aangekomen gelijk de dealer gebeld met het vervelende nieuws en een nieuwe afspraak gemaakt om nu de airco computer in het dashboard te vervangen.

Na het vervangen van de computer waren de problemen gelukkig over. De airco koelt weer zoals vanouds. Wat wel veranderd is dat de airco een te zware aanslag heeft op de aandrijving. Wanneer de pomp tijdens stationair loop aanslaat gaat er een zware trilling door de auto heen. Iets wat er voor het begin van de problemen niet was. Tijdens de 60.000 km beurt volgende maand moet hier naar gekeken worden.

Waar ook naar gekeken gaat worden is de speaker rechts achter. Deze is te samen met de airco pomp vervangen onder garantie gezien deze kraakte wanneer er een liedje speelde met een hoge bass. Helaas bleek ook dit niet de oplossing gezien de speaker (of iets in zijn omgeving) nog vrolijk door kraakt.

Wat ook vervelend is is dat een van de verchroomde Irmscher deurgrepen na anderhalf jaar spontaan heeft los gelaten tijdens het dichtgooien van de deur. Gelukkig dat dit stil staand gebeurde en niet onderweg anders had ik het ding waarschijnlijk kwijt geweest. Voorzichtig voelen aan de andere greep leerde mij dat deze ook niet lang meer blijft zitten. Normaliter zou ik verhaal gaan halen bij de dealer in Alkmaar die deze erop geplakt heeft maar gezien ik die voor geen cent meer vertrouw zal ik vragen of de dealer in Schagen de deur grepen tijdens de komende beurt er maar weer opplakt.

Update 18-10-2009:

Dimlicht links voor blijkt defect te zijn. Helaas blijkt het zelf vervangen bijna onmogelijk dus gevraagd of de dealer dit wou doen. Na 40 minuten wachten bij de dealer kwam deze met het nieuws dat het lampje inmiddels vervangen was, echter moest het licht nog afgesteld worden wat ook nog eens 30 minuten zou duren, het blijkt namelijk dat de bumper gedeeltelijk gedemonteerd moet worden. Dit geweigerd gezien ik weg moest (bolletje vervangen zou in eerste instantie maar 10 minuten duren) en gevraagd of de afstelling een week later bij de 60.000 km beurt kon plaatsvinden.

Inmiddels heeft de Corsa de 60.000 km beurt ondergaan. De auto weggebracht met inmiddels standaard een lijstje met problemen, zoals lawaai en trillingen bij het aanslaan van de airco. Gekraak uit het onderstel bij drempels, het aanlopen van de kachel motor bij de weer wat kouder worden temperaturen. En de rammel in de rechter portier die er al 13.000 km in zit. Eveneens zit er tegenwoordig ook een goedkope piep in het dashboard bij slechte wegen.

Overdag gebeld door de dealer met het nieuws dat aardig wat problemen ondervonden waren en dat deze werden opgelost. Het lawaai en de trillingen van de airco bleken een kapotte koelvinmotor te zijn. Vervangen onder garantie. Het gekraak bij drempels bleken kapotte wiellagers achter te zijn. Lagers en wielnaaf vervangen onder garantie. Ook is de "vernieuwde" kachelmotor onder garantie gemonteerd.

Ook de dealer mijn winterbanden laten monteren in de hoop dat het gecup van de banden nu eens tot het verleden zou behoren.

Bij het ophalen van de auto te horen gekregen dat de kraak in het portier rechts achter niet was ondervonden. Deze zelf gereproduceerd en tot de conclusie gekomen dat de speaker rechts achter wederom defect is. Gaat op een ander tijdstip weer vervangen worden.
Ook word dan het ruitenvloeistof dopje vervangen, deze was eerder afgebroken. Schijnt een kwaaltje te zijn.

Ondertussen heb ik ook een chronische kwaal aan me broek. Genaamd Opel Corsa... Gelukkig is een hoop garantie werk, mede dankzij Opel dealer Cremers in Schagen. Maar er gaat toch te veel kostbare tijd in zitten.


--------------------------------------------------
Onder garantie vervangen tot nu toe:

- Koppeling bediening mechanisme (7000km)
- Body Control Unit (computer) (30.000km)
- Speaker links achter (36.000km)
- EGR klep (37.000km)
- (Turbo) Laaddruk sensor (41.000km)
- Koude middel airco opnieuw afgevuld. (45.000km)
- Airco (pomp) (50.000km)
- Airco (computer) (50.000km)
- Speaker rechts achter (50.000km)
- Kachelmotor (61.500km)
- Koelvinmotor airco (61.500km)
- Wiel lagers en naaf links achter (61.500km)

Nog te vervangen:

- Wederom speakers rechts achter
- Ruitenvloeistof dopje

Eigen kosten:

- Dim licht links voor (61.500km)

4,5
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (51)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.