Opel Corsa 1.0-12V Essentia (2008)
Uitvoering | Corsa 1.0-12V Essentia |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Maandagochtendauto
In januari 2018 kocht ik deze diepblauwe Corsa D uit 2008. Leuk autootje, door de 1.0 motor niet zo zwaar, en hij zag er redelijk uit.
Na een goede poetsbeurt ben ik met de auto gaan rijden voor mijn woon-werk verkeer, en of de auto daar nu van geschrokken is of dat het monster in de Corsa ontwaakt was...
De problemen met deze auto stapelden zich op. Het begon al met een brandend motormanagementlampje. Ofwel, terug naar de garage. Auto heeft een beurt gehad en toen ging het even goed.
Ondertussen nog een interieur uit een Corsa E geplaatst, omdat de stoelen daarin toch wel wat fijner zitten dan die in de Essentia uitvoering van een D.
Het interieur was nog niet geplaatst of het motormanagementlampje begon weer te branden. Garage benaderd, waarschijnlijk een vervuilde EGR-klep.
Zo gezegd zo gedaan, EGR vervangen.
Weer ging het een tijdje goed. Motorlampje hield zich koest en de auto leek het goed te doen. Totdat....
op de snelweg de auto ineens uitviel, ik 'm nog net in de berm kon zetten bij Almere Hout, en uiteindelijk de hele motor het begeven had.
Kortom: auto wéér terug naar de garage. Inspectie leerde dat de koppakking lek was, dus na het vlakken van de kop en het plaatsen van een nieuwe pakking léék het euvel te zijn opgelost, ware het niet dat het onderblok ook geheel krom was.
Weken gingen er overheen, en uiteindelijk kwam de Corsa terug met een nieuw motorblok. Vervolgens heb ik nog een maand of wat met de auto gereden zonder enig probleem, maar de verhouding was dusdanig bekoeld dat ik de auto uiteindelijk met verlies heb verkocht. Onlangs zag ik dat hij weer is gekeurd tot 2020, dus die nieuwe motor heeft het probleem uiteindelijk wel opgelost.
Kennelijk was dit exemplaar uitgevoerd met een motor die was gebouwd op een maandagochtend, door een robot die nog geen koffie (of smeerolie!) had gehad...
- Betrouwbaarheid1
- Prestaties4